
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
1 vnt. vnt. | ančių
anties (nedidelė) | ||
50 g g | sviesto sviesto | ||
druskos druskos | |||
juodųjų pipirų juodųjų pipirų | |||
1,5 šaukštelių šaukštelio | cinamono cinamono | ||
1,5 šaukštelių šaukštelio | gvazdikėlių miltelių gvazdikėlių miltelių | ||
1 šaukštelių šaukštelio | česnako
česnako (smulkiai tarkuoto) | ||
2 - 3 vnt. vnt. | apelsinų apelsino | ||
2 - 3 šakelių šakelės | rozmarino rozmarino | ||
gvazdikėlių gvazdikėlio |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKalėdinė antis, įdaryta apelsinais ir rozmarinais
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Nuplaukite antį ir nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Minkštą sviestą pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, cinamonu, gvazdikėliais bei tarkuotais česnakais. Paruoštu sviestu ištrinkite tiek anties vidų, tiek išorę. Antį palikite marinuotis šaldytuve kelias valandas arba per naktį. Nuplautus apelsinus supjaustykite griežinėliais. Įdarykite jais anties vidų. Taip pat įdėkite kelias rozmarinų šakeles. Anties išorėje prismaigstykite gvazdikėlių. Prieš kepdami suriškite anties kojas. Antį dėkite ant grotelių. Po grotelėmis pakiškite skardą, kad į ją galėtų nutekėti anties riebalai. Pirmąsias 10-15 minučių antį kepkite 220 laipsnių orkaitėje, kad lengvai apskrustų. Vėliau kaitrą sumažinkite iki 160 laipsnių ir kepkite dar apie 1-1,5 valandos. Kepimo metu kas 20 minučių aptepkite antį nuvarvėjusiais riebalais, kad mėsa būtų sultinga, o odelė traški.
-
LIDL savaitės pasiūlymai čia...