Kalėdinė antis, įdaryta apelsinais ir rozmarinais

Kalėdinė antis, įdaryta apelsinais ir rozmarinais image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 2:10 val.

Ingridientai

4 porcijos
    • 1   vnt. anties
    • 50   g sviesto
    •   druskos
    •   juodųjų pipirų
    • 1,5   šaukštelių cinamono
    • 1,5   šaukštelių gvazdikėlių miltelių
    • 1   šaukštelio česnako
    • 2   - 3   vnt. apelsinų
    • 2   - 3   šakelių rozmarino
    •   gvazdikėlių

Paruošimas

    Nuplaukite antį ir nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Minkštą sviestą pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, cinamonu, gvazdikėliais bei tarkuotais česnakais. Paruoštu sviestu ištrinkite tiek anties vidų, tiek išorę. Antį palikite marinuotis šaldytuve kelias valandas arba per naktį. Nuplautus apelsinus supjaustykite griežinėliais. Įdarykite jais anties vidų. Taip pat įdėkite kelias rozmarinų šakeles. Anties išorėje prismaigstykite gvazdikėlių. Prieš kepdami suriškite anties kojas. Antį dėkite ant grotelių. Po grotelėmis pakiškite skardą, kad į ją galėtų nutekėti anties riebalai. Pirmąsias 10-15 minučių antį kepkite 220 laipsnių orkaitėje, kad lengvai apskrustų. Vėliau kaitrą sumažinkite iki 160 laipsnių ir kepkite dar apie 1-1,5 valandos. Kepimo metu kas 20 minučių aptepkite antį nuvarvėjusiais riebalais, kad mėsa būtų sultinga, o odelė traški.