Keptuvėje išlydome sviestą. Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustome ir pakepiname, kol suminkštės ir svogūnai įgaus auksinę spalvą. Sudedame kepenėles ir pakepiname porą minučių, kol ims keisti spalvą, bet vidus dar bus rausvas. Beriame druskos, pipirų, įtarkuojame muskato. Pilame grietinėlę ir brendį. Pakaitiname apie 5 min.
▶▶ Kalakutų kepenėlių paštetas
Ingridientai
3
porcijos
-
- 500 g kalakutų kepenėlių
- 2 svogūnų
- 30 ml grietinėlės
- 30 g sviesto
- 15 ml brendžio
- 1 skiltelės česnako
- 4 žiupsnelių muskatų
- juodųjų pipirų
- druskos
- 2 - 3 juodųjų pipirų žirnelių
- 2 - 3 lauro lapų
Paruošimas
Kepenėles su visu padažu sumalame mėsmale ar sutriname trintuvu.
Pilame į indelius. Viršų užpilame tirpintu sviestu, kad paštetas nepradėtų juoduoti ir džiūti. Ant pašteto uždedame po kelis žirnelius pipirų, lauro lapelį ar kitaip papuošiame. Dedame į šaldytuvą sustingti.
-
LIDL savaitės pasiūlymai čia...