Taip gyventi verta!
▶▶ Kalakutų kepenėlių paštetas

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

500 g g kalakutų kepenėlių kalakutų kepenėlių
2 svogūnų svogūno
30 ml ml grietinėlės grietinėlės
30 g g sviesto sviesto
15 ml ml brendžio brendžio
1 skiltelių skiltelės česnako česnako
4 žiupsnelių žiupsnelio muskatų muskato
juodųjų pipirų juodųjų pipirų
druskos druskos
2 - 3 juodųjų pipirų žirnelių juodojo pipiro žirnelio
2 - 3 lauro lapų lauro lapo

▶▶ Kalakutų kepenėlių paštetas

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

35 min
(2)

Gaminimas

Keptuvėje išlydome sviestą. Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustome ir pakepiname, kol suminkštės ir svogūnai įgaus auksinę spalvą. Sudedame kepenėles ir pakepiname porą minučių, kol ims keisti spalvą, bet vidus dar bus rausvas. Beriame druskos, pipirų, įtarkuojame muskato. Pilame grietinėlę ir brendį. Pakaitiname apie 5 min.

Kepenėles su visu padažu sumalame mėsmale ar sutriname trintuvu.

Pilame į indelius. Viršų užpilame tirpintu sviestu, kad paštetas nepradėtų juoduoti ir džiūti. Ant pašteto uždedame po kelis žirnelius pipirų, lauro lapelį ar kitaip papuošiame. Dedame į šaldytuvą sustingti.

-

LIDL savaitės pasiūlymai čia...