Svogūną ir morkas nulupkite, svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais, morkas - storais griežinėliais. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais. Čili pipirą nuplaukite, išimkite sėklalizdžius ir smulkiai sukapokite.
Kalakutienos ir kukurūzų sriuba
Ingridientai
4
porcijos
-
- 500 g kalakuto krūtinėlės filė „Skonio ženklas“
- 300 g svogūnų iš „Lidl turgelio“
- 300 g morkų iš „Lidl turgelio“
- 2 vnt. geltonųjų paprikų iš „Lidl turgelio“
- 1 vnt. čili pipiro raudonojo
- 1 šaukšto sviesto
- 1 šaukšto saulėgrąžų aliejaus
- druskos
- 1 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
- 1 l vištienos sultinio
- 1 skardinės konservuotų kukurūzų
- ryšulėlių kalendros
Paruošimas
Kalakuto filė nuplaukite, nusausinkite, jeigu reikia, išpjaustykite sausgysles ir supjaustykite stambiais kubeliais. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, apkepinkite iš visų pusių mėsą, išimkite. Likusiame karštame aliejuje maždaug 5 min. pakepinkite svogūną, morkas, papriką ir čili. Vėl sudėkite mėsą, pagardinkite druska ir aitriosios paprikos milteliais. Užpilkite vištienos sultiniu ir užvirkite, tada virkite maždaug 10 min.
Nusunkite kukurūzus, sudėkite į sriubą ir dar pavirkite maždaug 5 min. Sriubą gausiai pagardinkite. Sukapokite kalendrą, užberkite ant patiektos sriubos.
-
Šios savaitės maisto prekių pasiūlymai >>>
Maistingumas
Kilokalorijos
345
Riebalai (g)
11
Angliavandeniai (g)
21
Baltymai (g)
35