Keptuvėje įkaitiname aliejų, beriame griežinėliais pjaustytą dešrą, kubeliais smulkintą svogūną ir papriką, įtarkuojame česnaką ir kepame 5 minutes. Į keptuvę beriame šafraną ir ryžius, viską išmaišome ir kepiname minutę.Į keptuvę pilame sultinį, išmaišome. Kai sultinys užverda, sumažiname ugnį, uždengiame keptuvę ir verdame 20 minučių.Ant ryžių išdėliojame krevetes, jūrų gėrybes, žirnelius, uždengiame keptuvę ir kaitiname dar 10 minučių. Patiekiame pabarstę smulkintomis petražolėmis ir su citrinos griežinėliais.
Jūros gėrybių Paelija
Ingridientai
5
porcijos
-
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus „Sol & Mar”
- 100 g čioriso dešrų „Sol & Mar”
- 1 vnt. svogūno iš „LIDL turgelio“
- 1 vnt. raudonosios paprikos iš „LIDL turgelio“
- 3 skiltelių česnako iš „LIDL turgelio“
- 1 stiklinės ryžių „Golden Sun”
- šafrano
- 500 ml vištienos sultinio
- 100 g krevečių „Pelicano seafood”
- 100 g šaldytų jūros gėrybių „Sol & Mar”
- 1 saujos šaldytų žirnelių
- 1 saujos petražolių iš „LIDL turgelio“
- 1 vnt. citrinos iš „LIDL turgelio“