Jautienos, pievagrybių ir daržovių troškinys

Jautienos, pievagrybių ir daržovių troškinys image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 2 val.

Ingridientai

8 porcijos
    • 3   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   kg jautienos sprandinės
    • 2   šaukštelių druskos
    • 1   šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų juodųjų
    • 1   svogūno
    • 3   skiltelių česnako
    • 3   morkų
    • 400   g pievagrybių
    • 2   skardinių konservuotų pomidorų po 400 g
    • 3   šaukštų pomidorų pastos
    • 3   lauro lapų
    • 0,5   šaukštelių džiovinto čiobrelio
    • 2   stiklinių jautienos sultinio 500 ml
  • Patiekimui:

    •   bulvių košės
    •   prieskoninių žolelių pvz., kalendrų
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų juodųjų

Paruošimas

    Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.

    Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais. Suberkite į įkaitintą aliejų ir kepkite, vis apversdami, kol apskrus iš visų pusių (apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės). Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.

    Suberkite į puodą kapotus svogūnus, smulkiai kapotus česnakus, riekelėmis supjaustytas morkas ir pamaišydami kepinkite, kol suminkštės, apie 4-5 minutes. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir pakepkite dar porą minučių, kol šie suminkštės.

    Supilkite konservuotus pomidorus, sudėkite pomidorų pastą, lauro lapelius, džiovintus čiobrelius. Supilkite jautienos sultinį, sudėkite atgal į puodą apkeptus jautienos gabalėlius. Išmaišykite ir leiskite užvirti.

    Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite puodą dangčiu, ir palikite lėtai virsnoti apie 1 val. 30 min., kartais pamaišydami, kol jautiena bus minkšta.

    Patiekite su bulvių koše, pagardinkite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

    - - -

    Paskirkite šiam troškiniui savaitgalio dieną - tą, kai nereikės niekur skubėti, o pusantros valandos ant viryklės virsnojantis troškinys nevers trepsėti iš nekantrumo. Per tą pusantros valandos nuveikti galėsite labai daug (patingėti, paskaityti ar pasitvarkyti), o galiausiai - galiausiai ant stalo patieksite nuostabiai kvapnų, rudenišką ir sotų troškinį su jautiena, pievagrybiais, morkomis.

    Patiekti galite su bulvių koše, bet lygiai taip pat stambių bulvių kubelių galite įberti į verdamą troškinį - taip, kaip jums patinka labiau!