
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
3 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | |
1 kg kg | jautienos sprandinės jautienos sprandinės | |
2 šaukštelių šaukštelio | druskos druskos | |
1 šaukštelių šaukštelio | šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šviežiai grūstų juodųjų pipirų (juodųjų) | |
1 | svogūnų svogūno | |
3 skiltelių skiltelės | česnako česnako | |
3 | morkų morkos | |
400 g g | pievagrybių pievagrybių | |
2 skardinių skardinės | konservuotų pomidorų
konservuotų pomidorų (po 400 g) | |
3 šaukštų šaukšto | pomidorų pastos pomidorų pastos | |
3 | lauro lapų lauro lapo | |
0,5 šaukštelių šaukštelio | džiovinto čiobrelio džiovinto čiobrelio | |
2 stiklinių stiklinės | jautienos sultinio
jautienos sultinio (500 ml) |
Patiekimui:
bulvių košės bulvių košės | ||
prieskoninių žolelių
prieskoninių žolelių (pvz., kalendrų) | ||
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šviežiai grūstų juodųjų pipirų (juodųjų) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJautienos, pievagrybių ir daržovių troškinys
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais. Suberkite į įkaitintą aliejų ir kepkite, vis apversdami, kol apskrus iš visų pusių (apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės). Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
Suberkite į puodą kapotus svogūnus, smulkiai kapotus česnakus, riekelėmis supjaustytas morkas ir pamaišydami kepinkite, kol suminkštės, apie 4-5 minutes. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir pakepkite dar porą minučių, kol šie suminkštės.
Supilkite konservuotus pomidorus, sudėkite pomidorų pastą, lauro lapelius, džiovintus čiobrelius. Supilkite jautienos sultinį, sudėkite atgal į puodą apkeptus jautienos gabalėlius. Išmaišykite ir leiskite užvirti.
Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite puodą dangčiu, ir palikite lėtai virsnoti apie 1 val. 30 min., kartais pamaišydami, kol jautiena bus minkšta.
Patiekite su bulvių koše, pagardinkite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.
- - -
Paskirkite šiam troškiniui savaitgalio dieną - tą, kai nereikės niekur skubėti, o pusantros valandos ant viryklės virsnojantis troškinys nevers trepsėti iš nekantrumo. Per tą pusantros valandos nuveikti galėsite labai daug (patingėti, paskaityti ar pasitvarkyti), o galiausiai - galiausiai ant stalo patieksite nuostabiai kvapnų, rudenišką ir sotų troškinį su jautiena, pievagrybiais, morkomis.
Patiekti galite su bulvių koše, bet lygiai taip pat stambių bulvių kubelių galite įberti į verdamą troškinį - taip, kaip jums patinka labiau!