Jautienos kumpio kepsnys su čimičiuri padažu ir traiškytomis bulvėmis

Vylius Blauzdavičius
Vylius Blauzdavičius
Jautienos kumpio kepsnys su čimičiuri padažu ir traiškytomis bulvėmis image
Sudėtingumas Sudėtingas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 50 min

Ingridientai

4 porcijos
  • reikės:

    • 1   kg marinuoto jautienos kumpio kepsnio
    • 600   g mažųjų bulvyčių
    • 100   g sviesto
    • 1   saujos petražolių
    • 1   saujos svogūnų laiškų
    • 1   žaliosios citrinos
    • 4   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   raudonojo svogūno
    • 2   skiltelių česnako
    • 1   aitriosios paprikos
    • 1   žiupsnelio rudojo cukraus
    •   druskos
    •   pipirų

Paruošimas

  1. Bulves gerai nušveiskite ir apvirkite 10 minučių gerai pasūdytame vandenyje.

  2. Delnu ar sunkesniu daiktu patraiškykite bulves. Į keptuvę ant grilio grotelių dėkite sviestą, ištirpinkite ir sudėkite bulves. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir taps traškios.

  3. Ant grilio grotelių dėkite jautienos kepsnius ir kepkite ant tiesioginės kaitros 2.5 minutės iš vienos pusės ir tiek pat iš kitos.

  4. Kol kepsniai kepa, paruoškite čimičiuri padažą: į dubenį berkite kuo smulkiau pjaustytas petražoles, svogūną, česnako skilteles, aitriąją papriką, svogūnų laiškus, įspauskite žaliosios citrinos sultis, pilkite aliejų, berkite druskos, pipirų ir cukraus. Labai gerai išmaišykite.

  5. Kepsnius patiekite su čimičiuri padažu ir traškiomis bulvytėmis.