Taip gyventi verta!
Jautienos kumpio kepsnys su čimičiuri padažu ir traiškytomis bulvėmis

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Vylius Blauzdavičius
Vylius Blauzdavičius
Šefas, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius: gardžius grilio patiekalus galime iškepti ir savo namuose

Jums reikės:

reikės:

1 kg kg jautienos jautienos
(marinuoto jautienos kumpio kepsnio)
600 g g mažųjų bulvyčių mažosios bulvytės
(jaunų bulvyčių)
100 g g sviesto sviesto
1 saujų saujos petražolių petražolių
1 saujų saujos svogūnų laiškų svogūnų laiškų
1 žaliųjų citrinų žaliosios citrinos
4 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
1 raudonųjų svogūnų raudonojo svogūno
2 skiltelių skiltelės česnako česnako
1 aitriųjų paprikų aitriosios paprikos
1 žiupsnelių žiupsnelio rudojo cukraus rudojo cukraus
druskos druskos
pipirų pipirų

Jautienos kumpio kepsnys su čimičiuri padažu ir traiškytomis bulvėmis

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

50 min
(3)

Gaminimas

  1. Bulves gerai nušveiskite ir apvirkite 10 minučių gerai pasūdytame vandenyje.
  2. Delnu ar sunkesniu daiktu patraiškykite bulves. Į keptuvę ant grilio grotelių dėkite sviestą, ištirpinkite ir sudėkite bulves. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir taps traškios.
  3. Ant grilio grotelių dėkite jautienos kepsnius ir kepkite ant tiesioginės kaitros 2.5 minutės iš vienos pusės ir tiek pat iš kitos.
  4. Kol kepsniai kepa, paruoškite čimičiuri padažą: į dubenį berkite kuo smulkiau pjaustytas petražoles, svogūną, česnako skilteles, aitriąją papriką, svogūnų laiškus, įspauskite žaliosios citrinos sultis, pilkite aliejų, berkite druskos, pipirų ir cukraus. Labai gerai išmaišykite.
  5. Kepsnius patiekite su čimičiuri padažu ir traškiomis bulvytėmis.