Smulkiai supjaustykite 4 skrudintos šviesios duonos riekeles.
Jautienos filė kepsnys su riešutiniais traškučiais
Ingridientai
-
- 4 vnt. jautienos filė kepsnių
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelių česnako
- 4 šakelių rozmarino
- druskos
- pipirų
- 2 šaukštų maltų lazdyno riešutų
- 100 g kapotų riešutų
- 1 vnt. raudonojo svogūno
- 4 riekelių šviesios duonos
- 2 vnt. kiaušinių
- 400 g šparaginių pupelių
- 8 riekelių Parmos kumpio
- 1 pakelio „Hercogienės bulvių“
Paruošimas
Smulkiai sukapokite 50 g riešutų.
Įdėkite 2 šaukštus lazdynų riešutų branduolių.
Įmuškite kiaušinį.
Viską sumaišykite.
Pagardinkite mišinį druska bei pipirais ir padėkite į šalį.
Šaltu vandeniu nuplaukite 4 jautienos filė kepsnius, pagardinkite druska ir pipirais.
Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir gerai apkepkite kepsnius.
Įdėkite 4 rozmarino šakeles ir 2 česnako skilteles.
Apipilkite kepsnius pagardintu aliejumi.
Riešutų mišinį tolygiai paskirstykite ant kepsnių.
Kepsnius kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Paruoškite hercogienės bulves pagal pakuotės instrukcijas.
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus.
Įdėkite į keptuvę 8 gabalėlius Parmos kumpio.
Kumpio gabalėlius pakepinkite iki traškumo ir nusausinkite ant virtuvinio popieriaus.
Pasūdykite vandenį ir užvirkite.
Nuplaukite 400 g šparaginių pupelių ir suberkite į vandenį. Apvirkite pupeles apie 10 minučių.
Juostelėmis supjaustykite raudonąjį svogūną.
Svogūnų juosteles patroškinkite apie 2 minutes.
Nusausinkite pupeles ir suberkite jas į svogūnus.
Viską išdėliokite lėkštėje ir papuoškite traškiu kumpiu.