Jautienos filė kepsnys su riešutiniais traškučiais

Jautienos filė kepsnys su riešutiniais traškučiais image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 10 min
Gaminimas 40 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 4   vnt. jautienos filė kepsnių
    • 4   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 2   skiltelių česnako
    • 4   šakelių rozmarino
    •   druskos
    •   pipirų
    • 2   šaukštų maltų lazdyno riešutų
    • 100   g kapotų riešutų
    • 1   vnt. raudonojo svogūno
    • 4   riekelių šviesios duonos
    • 2   vnt. kiaušinių
    • 400   g šparaginių pupelių
    • 8   riekelių Parmos kumpio
    • 1   pakelio „Hercogienės bulvių“

Paruošimas

  1. Smulkiai supjaustykite 4 skrudintos šviesios duonos riekeles.

  2. Smulkiai sukapokite 50 g riešutų.

  3. Įdėkite 2 šaukštus lazdynų riešutų branduolių.

  4. Įmuškite kiaušinį.

  5. Viską sumaišykite.

  6. Pagardinkite mišinį druska bei pipirais ir padėkite į šalį.

  7. Šaltu vandeniu nuplaukite 4 jautienos filė kepsnius, pagardinkite druska ir pipirais.

  8. Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir gerai apkepkite kepsnius.

  9. Įdėkite 4 rozmarino šakeles ir 2 česnako skilteles.

  10. Apipilkite kepsnius pagardintu aliejumi.

  11. Riešutų mišinį tolygiai paskirstykite ant kepsnių.

  12. Kepsnius kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

  13. Paruoškite hercogienės bulves pagal pakuotės instrukcijas.

  14. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus.

  15. Įdėkite į keptuvę 8 gabalėlius Parmos kumpio.

  16. Kumpio gabalėlius pakepinkite iki traškumo ir nusausinkite ant virtuvinio popieriaus.

  17. Pasūdykite vandenį ir užvirkite.

  18. Nuplaukite 400 g šparaginių pupelių ir suberkite į vandenį. Apvirkite pupeles apie 10 minučių.

  19. Juostelėmis supjaustykite raudonąjį svogūną.

  20. Svogūnų juosteles patroškinkite apie 2 minutes.

  21. Nusausinkite pupeles ir suberkite jas į svogūnus.

  22. Viską išdėliokite lėkštėje ir papuoškite traškiu kumpiu.