Imbierinė morkų sriuba

Imbierinė morkų sriuba image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 750   g morkų
    • 1   vnt. svogūno
    • 6   g česnako
    • 20   g imbiero
    • 500   ml sultinio
    • 150   ml grietinėlės
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    •   druskos
    •   maltų juodųjų pipirų
    •   kalendros
    • 200   g parmezano sūrio

Paruošimas

  1. Morkas nuplauti, nulupti ir supjaustyti griežinėliais.

  2. Dideliame puode pakaitinti alyvuogių aliejų. Jame apkepinti susmulkintą svogūną, česnaką ir imbierą, kol pasklis aromatas, o daržovės lengvai apskrus.

  3. Suberti morkų griežinėlius ir apie 5 minutes kepti kartu, kol šiek tiek suminkštės.
    Įpilti daržovių sultinį ir užvirti. Sumažinti kaitrą ir virti sriubą maždaug 20 minučių, kol morkos suminkštės. Palikti keletą virtų morkų griežinėlių papuošti.

  4. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C, kepimo skardą iškloti kepimo popieriuje. Sutarkuoti parmezano sūrį, nedidelėmis krūvelėmis paskleisti kepimo skardoje ir šiek tiek palyginti. Palikti traškučius orkaitėje 5–7 minutes, kol parmezanas išsilydys ir švelniai paruduos. Atvėsinti traškučius, kol taps traškūs.

  5. Kai tik morkos išvirs, grūstuve arba elektriniu trintuvu sutrinti sriubą iki vientisos tyrės.

  6. Trintą sriubą vėl supilti į puodą ir užkaitinti. Supilti grietinėlę, kad sriuba įgautų kreminę konsistenciją. Pagardinti druska ir pipirais.

  7. Imbierinę morkų sriubą patiekti giliose lėkštėse, apibarsčius parmezano traškučiais.

  8. Galima papuošti kalendromis arba sezamais.