Garbanotasis kopūstas su kiaulienos nugarine

Garbanotasis kopūstas su kiaulienos nugarine image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 35 min

Ingridientai

4 porcijos
    • 1   vnt. garbanotojo kopūsto iš „LIDL TURGELIO”
    • 1   vnt. svogūno iš „LIDL turgelio”
    • 400   g kiaulienos nugarinės „SKONIO ŽENKLAS”
    • 2   šaukštų balzaminio acto
    • 3   šlakelių saulėgrąžų aliejaus „Vita d'Or“
    • 150   ml daržovių sultinio „Kania“
    •   apelsinų sulčių
    • 2   šaukštų sojų padažo
    • 30   g anakardžių riešutų
    •   druskos „Kania“
    •   pipirų „Kania“

Paruošimas

    Nuplaukite garbanotąjį kopūstą, išpjaukite kotą ir supjaustykite skersai maždaug 1 cm pločio juostelėmis. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.

    Nuplaukite mėsą, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais. Apšlakstykite actu. Į keptuvę įpilkite 2 a. š. aliejaus, įkaitinkite ir 1-2 minutes joje iš abiejų pusių apkepkite mėsą, užbarstykite druskos ir pipirų. Išimkite mėsą iš keptuvės.

    Supilkite į keptuvę likusį aliejų, įkaitinkite, sudėkite juostelėmis supjaustytą kopūstą ir svogūnus ir maždaug 3 minutes pakepinkite. Supilkite sultinį, apelsinų sultis ir kepant mėsą susidariusias sultis, pagardinkite sojos padažu ir pipirais. Uždenkite ir 5 minutes patroškinkite. Vėl sudėkite mėsą, pakaitinkite 3 minutes ir, jei reikia, įberkite dar prieskonių. Sukapokite anakardžių riešutus ir užbarstykite ant mėsos.

    Patarimas: kas mėgsta, šį patiekalą gali patiekti su ryžiais (4 porcijoms išvirkite 150 g ryžių, kaip nurodyta ant pakuotės). Tuomet vienos porcijos kalorijų kiekis padidėja iki maždaug 437 kalorijų.

Maistingumas

Kilokalorijos 300
Baltymai (g) 27
Angliavandeniai (g) 11
Riebalai (g) 15