Nuplaukite garbanotąjį kopūstą, išpjaukite kotą ir supjaustykite skersai maždaug 1 cm pločio juostelėmis. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
Garbanotasis kopūstas su kiaulienos nugarine
Ingridientai
-
- 1 vnt. garbanotojo kopūsto iš „LIDL TURGELIO”
- 1 vnt. svogūno iš „LIDL turgelio”
- 400 g kiaulienos nugarinės „SKONIO ŽENKLAS”
- 2 šaukštų balzaminio acto
- 3 šlakelių saulėgrąžų aliejaus „Vita d'Or“
- 150 ml daržovių sultinio „Kania“
- apelsinų sulčių
- 2 šaukštų sojų padažo
- 30 g anakardžių riešutų
- druskos „Kania“
- pipirų „Kania“
Paruošimas
Nuplaukite mėsą, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais. Apšlakstykite actu. Į keptuvę įpilkite 2 a. š. aliejaus, įkaitinkite ir 1-2 minutes joje iš abiejų pusių apkepkite mėsą, užbarstykite druskos ir pipirų. Išimkite mėsą iš keptuvės.
Supilkite į keptuvę likusį aliejų, įkaitinkite, sudėkite juostelėmis supjaustytą kopūstą ir svogūnus ir maždaug 3 minutes pakepinkite. Supilkite sultinį, apelsinų sultis ir kepant mėsą susidariusias sultis, pagardinkite sojos padažu ir pipirais. Uždenkite ir 5 minutes patroškinkite. Vėl sudėkite mėsą, pakaitinkite 3 minutes ir, jei reikia, įberkite dar prieskonių. Sukapokite anakardžių riešutus ir užbarstykite ant mėsos.
Patarimas: kas mėgsta, šį patiekalą gali patiekti su ryžiais (4 porcijoms išvirkite 150 g ryžių, kaip nurodyta ant pakuotės). Tuomet vienos porcijos kalorijų kiekis padidėja iki maždaug 437 kalorijų.