Gaivios pavasario salotos su „burrata”

Gaivios pavasario salotos su „burrata” image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

2 porcijos
  • Salotoms:

    • 50   g gražgarsčių
    • 2   vnt. avokadų
    • 2   vnt. nektarinų
    • 200   g vyšninių pomidorų
    • 100   g vytinto kumpio
    • 200   g buratos sūrio
    •   migdolų riešutų
  • Padažui:

    • 3   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   šaukšto medaus
    • 0,5   vnt. žaliųjų citrinų sulčių
    • 1   šaukštelio garstyčių
    •   druskos
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Paruošimas

  1. Į lėkštes paskirstykite gražgarstes, plonomis riekelėmis pjaustytus avokadus, skiltelėmis supjaustytus nektarinus, perpus vyšninius pomidorus.

  2. Išdėliokite vytinto kumpio riekeles. Galiausiai pirštais suplėšykite „Burrata“ sūrį ir išdėliokite ant salotų.

  3. Padažui visus ingredientus supilkite į stiklainėlį, sandariai uždarykite ir suplakite iki visiškai vientisos masės. Padažu apšlakstykite salotas. Apiberkite smulkiai kapotais migdolų riešutais.

  4. Patiekite iš karto.

  5. Šios salotos - tai pavasaris lėkštėje; pilnos ryškių spalvų ir puikiai tarpusavyje derančių skonių. Čia vienas kitą papildo pikantiškos gražgarstės, tobulai sunokę kremiški avokadai, saldūs nektarinai, gaivūs pomidoriukai ir švelniai sūrus vytintas kumpis. Salotų žvaigždė, žinoma, „Buratta“ sūris. Švelnus jo skonis ir minkšta tekstūra sujungia visus ingredientus į nuostabią skonių harmoniją.

    Paruošite šias salotas labai greitai ir paprastai, o patiekti galite ir ant švenčių stalo - net paprasti ingredientai, kai jie kokybiški ir taikliai suderinti, sukurs prašmatnaus patiekalo įspūdį.