Fetos sūrio ir graikiško jogurto užtepėlė

Fetos sūrio ir graikiško jogurto užtepėlė

SudėtingumasLengvas
Paruošimas5 min

Paruošimas

    Soti, kreminė, gardi plaktos fetos užtepėlė - vienas geriausių vasaros patiekalų. Pagaminsite vos per 5 minutes, o tiks prie grilintų ar šviežių daržovių, duonos pagaliukų, krekerių,traškučių! Norimo gaivumo suteikia šviežių krapų ir citrinos duetas. Negailėkite čili paprikos miltelių, jeigu mėgstate aštriau. Druską dėkite tik paragus, nes sūrumo suteikia fetos sūris ir kartais papildomai neprireikia.

    Užtepėlės pagardinimui tinka ne tik agurkai, pomidorai, bet ir paprikos, šviežios prieskoninės žolelės, ridikėliai. Galite gardinti ir be daržovių, o tik papuošti mėgstamomis sėklomis bei aliejumi.

    Norint, kad užtepėlė gautųsi itin kreminės konsistencijos rekomenduojama naudoti kambario temperatūros fetąį, jogurtą ir kreminį sūri.

  1. Fetos sūrį susmulkinkite į gabaliukus.
  2. Krapus nuplaukite, česnako skiltelę nulupkite.
  3. Visus ingredientus sudėkite į maisto trintuvą ir sutrinkite iki kreminės konsistencijos.
  4. Tiekite su smulkintais agurkais, pomidorais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite sėklomis.