Paruošimas
- Įkaitinti orkaitę iki 180 °C laipsnių, pasirinkus kaitinimą iš viršaus ir apačios. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
- Keptuvėje kepti faršą, kol paruduos.
- Suberti svogūną ir česnaką ir kepti dar 2–3 minutes, kol suminkštės.
- Suberti šaldytus žirnelius, paprikos miltelius, druskos, pipirų ir gerai išmaišyti.
- Ant miltais šiek tiek apibarstyto darbinio paviršiaus iškočioti sluoksniuotą tešlą ir supjaustyti kvadratais.
- Į kiekvieno kvadrato vidurį įdėti valgomąjį šaukštą faršo ir žirnelių mišinio.
- Įstrižai sujungti sluoksniuotos tešlos kraštus ir užspausti šakute.
- Paruoštus faršo krepšelius sudėti ant kepimo skardos ir patepti plaktu kiaušiniu.
- 15–20 minučių kepti įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus ir taps traškūs.
- Leisti šiek tiek atvėsti ir patiekti.
- Prie šio patiekalo tinka nedidelė porcija salotų ir (arba) padažas.