Faršo ir žirnelių krepšeliai

Faršo ir žirnelių krepšeliai  image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 500   g jautienos faršo
    • 1   vnt. svogūno
    • 200   g šaldytų žirnelių
    • 1   skiltelės česnako
    • 250   g sluoksniuotos tešlos
    • 1   vnt. kiaušinio
    • 0,5   šaukštelių paprikų miltelių
    • 1   šaukšto pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus

Paruošimas

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C laipsnių, pasirinkus kaitinimą iš viršaus ir apačios. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.

  2. Keptuvėje kepti faršą, kol paruduos.

  3. Suberti svogūną ir česnaką ir kepti dar 2–3 minutes, kol suminkštės.

  4. Suberti šaldytus žirnelius, paprikos miltelius, druskos, pipirų ir gerai išmaišyti.

  5. Ant miltais šiek tiek apibarstyto darbinio paviršiaus iškočioti sluoksniuotą tešlą ir supjaustyti kvadratais.

  6. Į kiekvieno kvadrato vidurį įdėti valgomąjį šaukštą faršo ir žirnelių mišinio.

  7. Įstrižai sujungti sluoksniuotos tešlos kraštus ir užspausti šakute.

  8. Paruoštus faršo krepšelius sudėti ant kepimo skardos ir patepti plaktu kiaušiniu.

  9. 15–20 minučių kepti įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus ir taps traškūs.

  10. Leisti šiek tiek atvėsti ir patiekti.

  11. Prie šio patiekalo tinka nedidelė porcija salotų ir (arba) padažas.