Stambiai supjaustykite 5–6 rozmarinų ir čiobrelių stiebus.
Ėrienos šonkaulių troškinys su bulvių gratinu
Ingridientai
-
- 2 vnt. ėrienos šonkaulių
- 2 šaukštų pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
- 4 skiltelių česnako
- 1 ryšulėlio šviežių rozmarinų
- 1 ryšulėlio šviežių čiobrelių
- druskos
- pipirų
-
Troškiniui
- 1 vnt. svogūno
- 1 vnt. raudonosios paprikos
- 1 vnt. geltonosios paprikos
- 1 vnt. baklažano
- 2 vnt. cukinijų
- 2 skiltelių česnako
- 400 g konservuotų pomidorų
- 6 šaukštų pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
- šviežių rozmarinų
- šviežių čiobrelių
- druskos
- 100 g bulvių gratino
Paruošimas
Smulkiai supjaustykite 4 česnako skilteles.
Sumaišykite žoleles ir česnaką su aliejumi, druska ir pipirais.
Puse marinato įtrinkite 2 gabalėlius ėrienos šonkaulių ir palikite 1 valandą vėsiai.
Įkaitinkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Nulupkite 1 svogūną ir supjaustykite griežinėliais.
Pakepinkite svogūną.
Nuplaukite nedidelį baklažaną, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą.
Supjaustykite kubeliais nedidelę cukiniją ir suberkite į puodą.
Kubeliais supjaustykite vieną raudoną ir vieną geltoną papriką ir suberkite į puodą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Įdėkite 400 g kubeliais pjaustytų pomidorų ir pagardinkite čiobreliais bei rozmarinais. Virkite 20 minučių.
Ėrienos šonkaulius apkepkite 3 šaukštuose aliejaus. Juos aptepkite likusiu marinatu ir pagardinkite druska.
Kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės, tada pašaukite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę.
Paruoškite 4 bulvių gratiną pagal pakuotės instrukcijas.
Išimkite mėsą maždaug po 20 minučių.
Ėrieną supjaustykite gabalėliais. Viską išdėliokite lėkštėje ir pagardinkite druska.