Ėrienos šonkaulių troškinys su bulvių gratinu

Ėrienos šonkaulių troškinys su bulvių gratinu image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 30 min
Gaminimas 40 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 2   vnt. ėrienos šonkaulių
    • 2   šaukštų pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
    • 4   skiltelių česnako
    • 1   ryšulėlio šviežių rozmarinų
    • 1   ryšulėlio šviežių čiobrelių
    •   druskos
    •   pipirų
  • Troškiniui

    • 1   vnt. svogūno
    • 1   vnt. raudonosios paprikos
    • 1   vnt. geltonosios paprikos
    • 1   vnt. baklažano
    • 2   vnt. cukinijų
    • 2   skiltelių česnako
    • 400   g konservuotų pomidorų
    • 6   šaukštų pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
    •   šviežių rozmarinų
    •   šviežių čiobrelių
    •   druskos
    • 100   g bulvių gratino

Paruošimas

  1. Stambiai supjaustykite 5–6 rozmarinų ir čiobrelių stiebus.

  2. Smulkiai supjaustykite 4 česnako skilteles.

  3. Sumaišykite žoleles ir česnaką su aliejumi, druska ir pipirais.

  4. Puse marinato įtrinkite 2 gabalėlius ėrienos šonkaulių ir palikite 1 valandą vėsiai.

  5. Įkaitinkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus.

  6. Nulupkite 1 svogūną ir supjaustykite griežinėliais.

  7. Pakepinkite svogūną.

  8. Nuplaukite nedidelį baklažaną, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą.

  9. Supjaustykite kubeliais nedidelę cukiniją ir suberkite į puodą.

  10. Kubeliais supjaustykite vieną raudoną ir vieną geltoną papriką ir suberkite į puodą. Pagardinkite druska ir pipirais.

  11. Įdėkite 400 g kubeliais pjaustytų pomidorų ir pagardinkite čiobreliais bei rozmarinais. Virkite 20 minučių.

  12. Ėrienos šonkaulius apkepkite 3 šaukštuose aliejaus. Juos aptepkite likusiu marinatu ir pagardinkite druska.

  13. Kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės, tada pašaukite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę.

  14. Paruoškite 4 bulvių gratiną pagal pakuotės instrukcijas.

  15. Išimkite mėsą maždaug po 20 minučių.

  16. Ėrieną supjaustykite gabalėliais. Viską išdėliokite lėkštėje ir pagardinkite druska.