Egzotiška vištiena ananase

Egzotiška vištiena ananase

SudėtingumasVidutinis
Gaminimas20 min

Paruošimas

  1. Šlaunelių mėsą pagardiname druska, pipirais ir šauname į grilį. Kepame žemesnėje temperatūroje (100-90 laipsnių) apie 10 minučių.
  2. Gaminame padažą: sukapojame česnaką, imbierą, pilame sojų padažo, dedame rudojo cukraus, druskos ir pipirų. Gerai išmaišome.
  3. Ištraukiame vištieną ir ją supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
  4. Morkas ir brokolius šauname į grilį ir leidžiame apkepti. Beriame druskos ir pipirų.
  5. Per tą laiką supjaustome žaliąją citriną, aitrųjį pipirą ir ananasą. Likusią ananaso pusę išskobiame, paskui naudosime ją kaip serviravimo indą.
  6. Ant grilio įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus ir beriame smulkintą porą bei krakmolu padengtus vištienos gabalėlius. Supilame paruoštą padažą ir gerai išmaišome.
  7. Į ananasą dedame iškepusią vištieną, apkeptas daržoves, įspaudžiame žaliosios citrinos ir papuošiame aitriaisiais pipirais, kepintais riešutais bei porais.
  8. Patiekiame su kepto ananaso iešmeliu.