Duonos lazdelės su tepamuoju sūriu ir vytintu kumpiu

Duonos lazdelės su tepamuoju sūriu ir vytintu kumpiu image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 10 min

Ingridientai

6 asmenims
    • 1   pakelio duonos lazdelių („Grissini“)
    • 1   pakelio šviežio tepamojo sūrio su žolelėmis
    • 1   - 2   pakelių vytinto kumpio

Paruošimas

    Būtų nelengva sugalvoti dar lengviau ir greičiau paruošiamą užkandį nei šios traškios duonos lazdelės su tepamuoju sūriu ir vytintu kumpiu. Tiesiog čiupkite pakuotę mėgstamų duonos lazdelių, kiekvieną iki pusės aptepkite tepamuoju sūriu ir apsukite vytinto kumpio riekele. Išdėliokite ant lentelės ar lėkštės, ir raginkite vaišintis prie stalo susirinkusius. Pačios traškiausios ir gardžiausios yra ką tik paruoštos lazdelės, tad ragaukite nieko nelaukdami!

    Ilgainiui duonos lazdelės nuo sūrio ir kumpio suminkštėja, todėl skaniausia jas patiekti ir valgyti iš karto, kol dar yra traškios. Kitu atveju lazdeles verčiau apsukite tik kumpio juostelėmis, o sūrį patiekite atskirame indelyje – „pasemkite“ jo su lazdele jau valgydami.

    Jei norite daugiau spalvų, prie duonos lazdelės pridėkite ir kumpiu apsukite keletą gražgarsčių lapelių.

    Galite naudoti mėgstamą sūrį (tepamąjį arba lydytą, be priedų ar su žolelėmis) ir mėgstamą vytintą kumpį.

    Labiausiai užkandžiui tiks klasikinės duonos lazdelės su druska, rozmarinais ar sezamų sėklomis.

  1. Imkite po vieną duonos lazdelę. Vieną jos pusę aptepkite tepamuoju sūriu. Apvyniokite vytinto kumpio riekele.

  2. Patiekite ir ragaukite iš karto, kol duonos lazdelės yra traškios.