Dubuo su bulguru ir falafeliais

Dubuo su bulguru ir falafeliais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 35 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 200   g bulguro kruopų
    • 300   ml daržovių sultinio
    • 1   vnt. svogūno
    • 2   šaukštų aivaro padažo
    •   kmynų
    •   druskos
    •   pipirų
    • 5   šaukštų pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • Garnyrui

    • 400   g Hokaido moliūgo
    • 5   šaukštų pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
    •   druskos
    •   pipirų
    •   maltos paprikos
    • 12   vnt. falafelių
    • 4   vnt. ridikėlių
    • 2   saujų salotų
    • 2   vnt. avokadų
    • 1   vnt. citrinos
    • 200   g vyšninių pomidorų
    • 50   g moliūgų sėklų
    •   petražolių
    • 100   ml aivaro padažo
    • 200   g veganiškos fetos

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C

  2. Moliūgą nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir paprikos milteliais. Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 15–20 minučių.

  3. Tuo tarpu paruoškite bulgurą. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais ir pakepinkite puode su alyvuogių aliejumi iki skaidrumo.

  4. Bulgurą nuplaukite sietelyje šaltu vandeniu ir sudėkite į puodą kartu su aivaro padažu. Kepkite 1 minutę, o tada viską užpilkite karštu daržovių sultiniu.

  5. Puodą uždenkite dangčiu ir leiskite bulgurui brinkti, kol nebeliks skysčio ir jis taps „al dente“. Pagardinkite druska, pipirais ir kmynais.

  6. Salotas nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite.

  7. Nulupkite avokadą, išimkite kauliuką, supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite trupučiu citrinos sulčių.

  8. Ridikėlius nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

  9. Vyšninius pomidorus nuplaukite ir perpjaukite per pusę.

  10. Keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus iš visų pusių apkepkite falafelio rutuliukus.

  11. Tada viską išdėliokite: pirmiausia bulgurą padalinkite į 4 dubenėlius, ant viršaus sutrupinkite fetą. Šalia bulguro paskleiskite salotas. Tada į dubenėlius vieną šalia kitos sudėkite daržoves, kad patiekalas atrodytų gražiai ir spalvingai. Pabaigoje apibarstykite falafeliais, moliūgų sėklomis ir patiekite su aivaro padažu. Papuoškite petražolėmis.