Taip gyventi verta!
Dorados su bulvytėmis ir mėlynaisiais svogūnais

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

2 vnt. vnt. doradų dorados
(sviežios)
3 - 3 šaukštelių šaukštelio alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
0,25 citrinų sulčių citrinos sulčių
1 šaukštelių šaukštelio prieskonių mišinio žuviai prieskonių mišinio žuviai
1 vnt. vnt. citrinų citrinos
500 g g bulvių bulvės
(mažų)
3 vnt. vnt. raudonųjų svogūnų raudonojo svogūno
druskos druskos
1 žiupsnelių žiupsnelio raudonėlių raudonėlio
(džiovintų)
1 žiupsnelių žiupsnelio čiobrelių čiobrelių
(džiovintų)
2 - 3 šakelių šakelės čiobrelių čiobrelių

Dorados su bulvytėmis ir mėlynaisiais svogūnais

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

30 min
(3)

Gaminimas

1. Įpjaukite nuplautų ir popieriniu rankšluosčiu nusausintų doradų viršutinėje odos dalyje po kelis ruoželius.

2. Sumaišykite alyvuogių aliejų bei citrinų sultis. Gautu padažu apšlakstykite doradas ir gausiai jas įtrinkite žuvies prieskoniais.

3. Nuplaukite mažas bulvytes, o nuluptus mėlynuosius svogūnus supjaustykite skiltelėmis. Viską pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska, raudonėliais bei čiobreliais.

4. Į kepimo skardą dėkite paruoštas daržoves, o ant viršaus - doradas. Pagardinkite šviežiomis čiobrelių šakelėmis.

5. Dėkite kepti į 180 laipsnių orkaitę 15-20 min.

Raktažodžiai

Žuvis