Dorados su bulvytėmis ir mėlynaisiais svogūnais

Dorados su bulvytėmis ir mėlynaisiais svogūnais image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

2 porcijos
    • 2   vnt. doradų sviežios
    • 3   šaukštelių alyvuogių aliejaus
    • 0,25   citrinų sulčių
    • 1   šaukštelio prieskonių mišinio žuviai
    • 1   vnt. citrinos
    • 500   g bulvių mažų
    • 3   vnt. raudonųjų svogūnų
    •   druskos
    • 1   žiupsnelio raudonėlio džiovintų
    • 1   žiupsnelio čiobrelių džiovintų
    • 2   - 3   šakelių čiobrelių

Paruošimas

    1. Įpjaukite nuplautų ir popieriniu rankšluosčiu nusausintų doradų viršutinėje odos dalyje po kelis ruoželius.

    2. Sumaišykite alyvuogių aliejų bei citrinų sultis. Gautu padažu apšlakstykite doradas ir gausiai jas įtrinkite žuvies prieskoniais.

    3. Nuplaukite mažas bulvytes, o nuluptus mėlynuosius svogūnus supjaustykite skiltelėmis. Viską pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska, raudonėliais bei čiobreliais.

    4. Į kepimo skardą dėkite paruoštas daržoves, o ant viršaus - doradas. Pagardinkite šviežiomis čiobrelių šakelėmis.

    5. Dėkite kepti į 180 laipsnių orkaitę 15-20 min.