1. Įpjaukite nuplautų ir popieriniu rankšluosčiu nusausintų doradų viršutinėje odos dalyje po kelis ruoželius.
Dorados su bulvytėmis ir mėlynaisiais svogūnais
Ingridientai
2
porcijos
-
- 2 vnt. doradų sviežios
- 3 šaukštelių alyvuogių aliejaus
- 0,25 citrinų sulčių
- 1 šaukštelio prieskonių mišinio žuviai
- 1 vnt. citrinos
- 500 g bulvių mažų
- 3 vnt. raudonųjų svogūnų
- druskos
- 1 žiupsnelio raudonėlio džiovintų
- 1 žiupsnelio čiobrelių džiovintų
- 2 - 3 šakelių čiobrelių
Paruošimas
2. Sumaišykite alyvuogių aliejų bei citrinų sultis. Gautu padažu apšlakstykite doradas ir gausiai jas įtrinkite žuvies prieskoniais.
3. Nuplaukite mažas bulvytes, o nuluptus mėlynuosius svogūnus supjaustykite skiltelėmis. Viską pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska, raudonėliais bei čiobreliais.
4. Į kepimo skardą dėkite paruoštas daržoves, o ant viršaus - doradas. Pagardinkite šviežiomis čiobrelių šakelėmis.
5. Dėkite kepti į 180 laipsnių orkaitę 15-20 min.