Dorada su apelsinais ir česnakais

Dorada su apelsinais ir česnakais image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

2 porcijos
  • Reikės:

    • 2   vnt. doradų
    • 3   - 4   šakelių čiobrelių
    • 3   - 4   šakelių petražolių
    • 1   - 2   skiltelių česnako
    • 1   vnt. svogūno
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   - 2   žiupsnelių druskos
    • 1   vnt. apelsino
    • 1   vnt. citrinos
    • 1   šaukštelio citrinos žievelės

Paruošimas

    Patarkuojame citrinos žievelės. Susmulkiname svogūną. Supjaustome apelsiną ir citriną griežinėliais. Žuvies vidų pabarstome druska. Sumaišome susmulkintą česnaką, svogūną ir tarkuotą citrinos žievelę. Masę tolygiai dedame į žuvies vidų. Sudedame apelsino ir citrinos griežinėlius, šviežias petražoles. Ant žuvies išdėliojame likusius citrusų griežinėlius ir čiobrelių šakeles. Kepimo indą patepame alyvuogių aliejumi. Dedame įdarytą žuvį ir kepame 40-45 min. 180 °C orkaitėje.