Daržovių laiveliai su vištienos ir ryžių įdaru

Daržovių laiveliai su vištienos ir ryžių įdaru image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 55 min

Ingridientai

4 porcijos
    • 150   g ilgagrūdžių ryžių
    • 400   g vištienos krūtinėlės
    • 200   g cukinijų maždaug
    • 1   vnt. svogūno
    •   alyvuogių aliejaus
    •   juodųjų pipirų
    •   kario
    • 100   g varškės sūrio
    •   riebalų formai
    •   agurkų papuošimui
    •   druskos

Paruošimas

    Ryžius sudėti į verdantį, truputį pasūdytą vandenį, virti pagal nurodymus ant pakuotės. Vištieną nuplauti, nusausinti, esant poreikiui, išpjaustyti sausgysles. Mėsą supjaustyti mažais kubeliais. Cukinijas nuplauti, perpjauti išilgai pusiau ir arbatiniu šaukšteliu išskobti vidų. Svogūną nulupti ir sukapoti. Maišant apkepti kartu su išskobta cukinija ir vištiena karštame aliejuje 5-7 min. Pagardinti druska, pipirais ir kariu. Išvirtus ryžius nupilti ir sumaišyti su varškės sūriu.

    Cukinijų laivelius sudėti į riebalais pateptą formą, pabarstyti druska ir pipirais, įdaryti ryžių mase (likusią masę padėti šiltai). Laivelius kepti iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.

    Nuplauti agurkus ir supjaustyti išilgai plonomis juostelėmis. Užverti ant smeigtuko po vieną agurko juostelę kaip burę. Papuošti jais laivelius, serviruoti su likusia vištienos ir ryžių mase.

    Šios savaitės pasiūlymai >>>

Maistingumas

Kilokalorijos 485
Baltymai (g) 31
Angliavandeniai (g) 36
Riebalai (g) 21