
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
2 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | ||
1 | svogūnų
svogūno (didelio) | ||
3 skiltelių skiltelės | česnako česnako | ||
3 šaukštų šaukšto | pomidorų pastos pomidorų pastos | ||
2 | cukinijų
cukinijos (vidutinio dydžio) | ||
3 - 4 | pomidorų
pomidoro (vidutinio dydžio) |
Viršui:
šlakelių šlakelio | alyvuogių aliejaus
alyvuogių aliejaus (lakelio) | ||
žiupsnelių žiupsnelio | druskos
druskos (žiupsnelio) | ||
žiupsnelių žiupsnelio | šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šviežiai grūstų juodųjų pipirų (žiupsnelio (juodųjų)) | ||
žiupsnelių žiupsnelio | paprikų
paprikos (žiupsnelio (kajeno)) | ||
0,5 šaukštelių šaukštelio | čiobrelių
čiobrelių (džiovintų) | ||
0,5 šaukštelių šaukštelio | česnako miltelių
česnako miltelių (džiovintų) | ||
0,5 skiltelių skiltelės | kietojo sūrio
kietojo sūrio (apie 30 g) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCukinijų ir pomidorų apkepas
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite 22 cm skersmens kepimo indą.
Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Suberkite kapotus svogūnus ir pamaišydami kepinkite, kol suminkštės, apie 4-5 minutes. Suberkite smulkiai kapotus česnakus. Pakepinkite dar minutę, kol suminkštės. Sudėkite į keptuvę pomidorų pastą ir maišydami pakaitinkite dar porą minučių.
Pakepintas daržoves sudėkite į kepimo indą, tolygiai paskirstykite ant dugno.
Cukinijas ir pomidorus supjaustykite plonomis riekelėmis. Stenkitės rinktis tokias daržoves, kad griežinėlių skersmuo būtų maždaug vienodo dydžio.
Kepimo inde susluoksniuokite cukinijų ir pomidorų griežinėlius pakaitomis taip, kad užpildytų visą indą.
Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite prieskoniais: druska, pipirais, kajeno paprika, čiobreliais, česnakais. Galiausiai viršų tolygiai apiberkite tarkuotu kietuoju sūriu.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol daržovės suminkštės ir bus iškepusios. Jei viršus ruduoja per greitai, uždenkite viršų lakštu folijos ir kepkite toliau.
Patiekite dar šiltą, kaip pagrindinį vegetarišką patiekalą arba kaip garnyrą.
- - -
Saldūs gerai sunokę pomidorai, jaunos nedidelės cukinijos, dosnus žiupsnis prieskonių ir šlakelis kokybiško aliejaus. Lyg vyšnia ant torto - pora saujų tarkuoto kietojo sūrio. Tiek tereikia, kad kepimo inde susluoksniuotumėte ne tik labai gardų, bet ir itin dailiai atrodantį rudenišką vegetarišką apkepą.
Puikiai tiks lengvai vakarienei kaip pagrindinis patiekalas arba, jei norisi sočiau, - patiekite kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.
Paprasta, greita ir labai skanu!