Cukinijų ir pomidorų apkepas

Cukinijų ir pomidorų apkepas image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 55 min

Ingridientai

5 porcijos
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   svogūno didelio
    • 3   skiltelių česnako
    • 3   šaukštų pomidorų pastos
    • 2   cukinijų vidutinio dydžio
    • 3   - 4   pomidorų vidutinio dydžio
  • Viršui:

    •   šlakelių alyvuogių aliejaus lakelio
    •   žiupsnelių druskos žiupsnelio
    •   žiupsnelių šviežiai grūstų juodųjų pipirų žiupsnelio (juodųjų)
    •   žiupsnelių paprikų žiupsnelio (kajeno)
    • 0,5   šaukštelių čiobrelių džiovintų
    • 0,5   šaukštelių česnako miltelių džiovintų
    • 0,5   skiltelių kietojo sūrio apie 30 g

Paruošimas

    Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite 22 cm skersmens kepimo indą.

    Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Suberkite kapotus svogūnus ir pamaišydami kepinkite, kol suminkštės, apie 4-5 minutes. Suberkite smulkiai kapotus česnakus. Pakepinkite dar minutę, kol suminkštės. Sudėkite į keptuvę pomidorų pastą ir maišydami pakaitinkite dar porą minučių.

    Pakepintas daržoves sudėkite į kepimo indą, tolygiai paskirstykite ant dugno.

    Cukinijas ir pomidorus supjaustykite plonomis riekelėmis. Stenkitės rinktis tokias daržoves, kad griežinėlių skersmuo būtų maždaug vienodo dydžio.

    Kepimo inde susluoksniuokite cukinijų ir pomidorų griežinėlius pakaitomis taip, kad užpildytų visą indą.

    Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite prieskoniais: druska, pipirais, kajeno paprika, čiobreliais, česnakais. Galiausiai viršų tolygiai apiberkite tarkuotu kietuoju sūriu.

    Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol daržovės suminkštės ir bus iškepusios. Jei viršus ruduoja per greitai, uždenkite viršų lakštu folijos ir kepkite toliau.

    Patiekite dar šiltą, kaip pagrindinį vegetarišką patiekalą arba kaip garnyrą.

    - - -

    Saldūs gerai sunokę pomidorai, jaunos nedidelės cukinijos, dosnus žiupsnis prieskonių ir šlakelis kokybiško aliejaus. Lyg vyšnia ant torto - pora saujų tarkuoto kietojo sūrio. Tiek tereikia, kad kepimo inde susluoksniuotumėte ne tik labai gardų, bet ir itin dailiai atrodantį rudenišką vegetarišką apkepą.

    Puikiai tiks lengvai vakarienei kaip pagrindinis patiekalas arba, jei norisi sočiau, - patiekite kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.

    Paprasta, greita ir labai skanu!