Sutarkuojame cukinijas, užberiame šiek tiek druskos ir paliekame pastovėti pusvalandžiui. Nusunkiame skystį.
Cukinijų ir morkų kepsneliai
Ingridientai
4
porcijos
-
- 1 vnt. cukinijos
- 1 vnt. geltonosios cukinijos
- 1 vnt. morkos
- 1 vnt. svogūno
- krapų
- 1 vnt. kiaušinio
- druskos
- pipirų
- 5 šaukštų džiūvėsėlių
- 4 šaukštų kvietinių miltų
- 4 šaukštų parmezano sūrio
- 0,5 šaukštelių kepimo miltelių
- alyvuogių aliejaus
Paruošimas
Smulkiai supjaustome svogūną, sutarkuojame morkas, susmulkiname krapus, ir viską suberiame į dubenį su cukinijomis. Įberiame druskos, pipirų, įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome.
Miltus sumaišome su džiūvėsėliais, parmezanu ir kepimo milteliais. Suberiame į daržoves, išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, rankomis formuojame daržovių kepsnelius ir kepame iš abiejų pusių po 5 minutes.
Iškepusius kepsnelius dedame ant popierinių rankšluosčių aliejaus pertekliui sugerti.
Receptą paruošė „Skaniai Sveikai“ http://www.skaniaisveikai.lt/