1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. 2. Išplakite kiaušinius su cukrumi. 3. Į kiaušinius įpilkite grietinėlę, paskui citrinos sultis ir dar kartą išplakite. 4. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišykite.5. Pagardinkite tešlą citrinos žievele. 6. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir supilkite tešlą. 7. Kepkite keksą apie 50 minučių. Iškepusį palikite atvėsti. 8. Paruoškite glajų. Citrinos sultis sumaišykite su milteliniu cukrumi - turi išeiti tiršta masė. 9. Atvėsusį keksą papuoškite glajumi bei džiovintais vaisiais.
Citrininis Velykų keksas
Ingridientai
5
porcijos
-
- 400 g miltų „Castello“
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 4 vnt. kiaušinių
- 150 ml grietinėlės „Pilos“
- citrinų sulčių
- 1 šaukštelio citrinos žievelės smulkiai tarkuotos
- 200 g cukraus „Diamant“
- 200 - 250 g cukraus pudros
- 1 šaukštelio aliejaus
- džiovintų vaisių „BElbake