Citrininis Velykų keksas

Citrininis Velykų keksas image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 2:30 val.

Ingridientai

5 porcijos
    • 400   g miltų „Castello“
    • 1   šaukštelio kepimo miltelių
    • 4   vnt. kiaušinių
    • 150   ml grietinėlės „Pilos“
    •   citrinų sulčių
    • 1   šaukštelio citrinos žievelės smulkiai tarkuotos
    • 200   g cukraus „Diamant“
    • 200   - 250   g cukraus pudros
    • 1   šaukštelio aliejaus
    •   džiovintų vaisių „BElbake

Paruošimas

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. 2. Išplakite kiaušinius su cukrumi. 3. Į kiaušinius įpilkite grietinėlę, paskui citrinos sultis ir dar kartą išplakite. 4. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišykite.5. Pagardinkite tešlą citrinos žievele. 6. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir supilkite tešlą. 7. Kepkite keksą apie 50 minučių. Iškepusį palikite atvėsti. 8. Paruoškite glajų. Citrinos sultis sumaišykite su milteliniu cukrumi - turi išeiti tiršta masė. 9. Atvėsusį keksą papuoškite glajumi bei džiovintais vaisiais.

    Šios savaitės pasiūlymai >>>