Dedame kiaušinius, druską, cukrų ir vanilinį cukrų ir gerai išmaišome. Įtarkuojame citrinos žievelės, supilame lydytą sviestą, pasukas ir citrinos sultis. Suberiame miltų mišinį, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Supilame tešlą į kepimo skardą ir kepame 45-55 minutes 165 °C orkaitėje, kol pyragas taps auksinės rudos spalvos.
▶▶ Citrininis pyragas
Ingridientai
6
porcijos
-
- 190 g kvietinių miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- citrinos žievelės
- 0,5 šaukštelių druskos
- 115 g sviesto
- 200 g cukraus
- 2 kiaušinių didelių
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 2 citrinų sulčių
- 120 ml pasukų
-
Glajui
- 120 g cukraus pudros
- 1 - 2 šaukštelių citrinų sulčių
- 1 šaukšto vandens
Paruošimas
Paliekame pyragą atvėsti apie 10 minučių.
Paruošiame glajų: sumaišome citrinų sultis, cukraus pudrą ir vandenį. Apliejame pyragą ir paliekame apdžiūti.