
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
190 g g | kvietinių miltų kvietinių miltų | ||
1 šaukštelių šaukštelio | kepimo miltelių kepimo miltelių | ||
citrinos žievelės citrinos žievelės | |||
0,5 šaukštelių šaukštelio | druskos druskos | ||
115 g g | sviesto sviesto | ||
200 g g | cukraus cukraus | ||
2 | kiaušinių
kiaušinio (didelių) | ||
1 šaukštelių šaukštelio | vanilinio cukraus vanilinio cukraus | ||
2 | citrinų sulčių citrinos sulčių | ||
120 ml ml | pasukų pasukų |
Glajui
120 g g | cukraus pudros cukraus pudros | ||
1 - 2 šaukštelių šaukštelio | citrinų sulčių citrinos sulčių | ||
1 šaukštų šaukšto | vandens vandens |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping list▶▶ Citrininis pyragas
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Dedame kiaušinius, druską, cukrų ir vanilinį cukrų ir gerai išmaišome. Įtarkuojame citrinos žievelės, supilame lydytą sviestą, pasukas ir citrinos sultis. Suberiame miltų mišinį, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Supilame tešlą į kepimo skardą ir kepame 45-55 minutes 165 °C orkaitėje, kol pyragas taps auksinės rudos spalvos.
Paliekame pyragą atvėsti apie 10 minučių.
Paruošiame glajų: sumaišome citrinų sultis, cukraus pudrą ir vandenį. Apliejame pyragą ir paliekame apdžiūti.