▶▶ Citrininis pyragas

▶▶ Citrininis pyragas image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

6 porcijos
    • 190   g kvietinių miltų
    • 1   šaukštelio kepimo miltelių
    •   citrinos žievelės
    • 0,5   šaukštelių druskos
    • 115   g sviesto
    • 200   g cukraus
    • 2   kiaušinių didelių
    • 1   šaukštelio vanilinio cukraus
    • 2   citrinų sulčių
    • 120   ml pasukų
  • Glajui

    • 120   g cukraus pudros
    • 1   - 2   šaukštelių citrinų sulčių
    • 1   šaukšto vandens

Paruošimas

    Dedame kiaušinius, druską, cukrų ir vanilinį cukrų ir gerai išmaišome. Įtarkuojame citrinos žievelės, supilame lydytą sviestą, pasukas ir citrinos sultis. Suberiame miltų mišinį, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Supilame tešlą į kepimo skardą ir kepame 45-55 minutes 165 °C orkaitėje, kol pyragas taps auksinės rudos spalvos.

    Paliekame pyragą atvėsti apie 10 minučių.

    Paruošiame glajų: sumaišome citrinų sultis, cukraus pudrą ir vandenį. Apliejame pyragą ir paliekame apdžiūti.