Čianachai

Čianachai image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 40 min

Ingridientai

2 asmenims
    • 300   g avienos
    • 2   vnt. baklažanų
    • 2   vnt. paprikų
    • 2   vnt. pomidorų
    • 1   vnt. žaliosios paprikos
    • 2   vnt. bulvių
    • 1   vnt. svogūno
    • 2   - 3   skiltelių česnako
    • 1   ryšelio kalendros
    • 1   ryšelio baziliko
    • 400   g sviesto
    • 1   šaukšto paprikų miltelių
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio juodųjų pipirų

Paruošimas

    Tai rytietiškas patiekalas, populiarus Kaukazo regione. Jis skirtingai gaminamas Azerbaidžane, Armėnijoje ir Sakartvele. Kartvelai čianachus gamina su aviena, saldžiuoju ankštiniu pipiru ir baklažanais.

  1. Supjaustykite pomidorus skiltelėmis, mėsą - gabalėliais, svogūnus - pusžiedžiais. Česnaką sutrinkite.

  2. Supjaustykite paprikas stambiais gabalais, baklažanus ir bulves - pusžiedžiais, žalumynus sutrinkite rankomis. Sudėkite juos į dubenį su mėsa, svogūnais ir česnakais, įdėkite druskos ir pipirų bei gerai viską išmaišykite. Į du molinius uždengiamus indelius (jei neturite - naudokite tinkamą orkaitei uždengiamą indą) įdėkite sviestą, tada - sumaišytas mėsą ir daržoves, ant viršaus - pomidorus ir baziliką.

  3. Pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 30-40 minučių.