Paruošimas
- Supjaustykite pomidorus skiltelėmis, mėsą - gabalėliais, svogūnus - pusžiedžiais. Česnaką sutrinkite.
- Supjaustykite paprikas stambiais gabalais, baklažanus ir bulves - pusžiedžiais, žalumynus sutrinkite rankomis. Sudėkite juos į dubenį su mėsa, svogūnais ir česnakais, įdėkite druskos ir pipirų bei gerai viską išmaišykite. Į du molinius uždengiamus indelius (jei neturite - naudokite tinkamą orkaitei uždengiamą indą) įdėkite sviestą, tada - sumaišytas mėsą ir daržoves, ant viršaus - pomidorus ir baziliką.
- Pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 30-40 minučių.
Tai rytietiškas patiekalas, populiarus Kaukazo regione. Jis skirtingai gaminamas Azerbaidžane, Armėnijoje ir Sakartvele. Kartvelai čianachus gamina su aviena, saldžiuoju ankštiniu pipiru ir baklažanais.