Tai rytietiškas patiekalas, populiarus Kaukazo regione. Jis skirtingai gaminamas Azerbaidžane, Armėnijoje ir Sakartvele. Kartvelai čianachus gamina su aviena, saldžiuoju ankštiniu pipiru ir baklažanais.
Čianachai
Ingridientai
2
asmenims
-
- 300 g avienos
- 2 vnt. baklažanų
- 2 vnt. paprikų
- 2 vnt. pomidorų
- 1 vnt. žaliosios paprikos
- 2 vnt. bulvių
- 1 vnt. svogūno
- 2 - 3 skiltelių česnako
- 1 ryšelio kalendros
- 1 ryšelio baziliko
- 400 g sviesto
- 1 šaukšto paprikų miltelių
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio juodųjų pipirų
Paruošimas
Supjaustykite pomidorus skiltelėmis, mėsą - gabalėliais, svogūnus - pusžiedžiais. Česnaką sutrinkite.
Supjaustykite paprikas stambiais gabalais, baklažanus ir bulves - pusžiedžiais, žalumynus sutrinkite rankomis. Sudėkite juos į dubenį su mėsa, svogūnais ir česnakais, įdėkite druskos ir pipirų bei gerai viską išmaišykite. Į du molinius uždengiamus indelius (jei neturite - naudokite tinkamą orkaitei uždengiamą indą) įdėkite sviestą, tada - sumaišytas mėsą ir daržoves, ant viršaus - pomidorus ir baziliką.
Pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 30-40 minučių.