Taip gyventi verta!
Cezario salotos

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Duonos skrebučiams:

4 - 5 riekelių riekelės baltos duonos baltos duonos
(batono)
2 - 3 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
1 - 2 skiltelių skiltelės česnako česnako
1 šaukštelių šaukštelio prieskoninių žolelių prieskoninių žolelių
(džiovintų)
druskos druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Padažui:

125 ml ml majonezo majonezo
1 šaukštelių šaukštelio garstyčių garstyčių
1 šaukštelių šaukštelio „Vorčesterio“ padažo „Vorčesterio“ padažo
1 skiltelių skiltelės česnako česnako
1 šaukštų šaukšto citrinų sulčių citrinos sulčių
druskos druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Vištienai (jei norite):

200 - 250 g g vištienos krūtinėlės vištienos krūtinėlės
druskos druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
(kepimui)

Salotoms:

romaninių salotų romaninių salotų
100 g g kietojo sūrio kietojo sūrio

Cezario salotos

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

30 min
(44)

Gaminimas

  1. Paruoškite duonos skrebučius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.
  2. Duonos riekeles supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Alyvuogių aliejų sumaišykite su išspausta česnako skiltele, džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Apšlakstykite duonos gabalėlius.
  3. Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos vienu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol skrebučiai bus traškūs ir gražiai auksinės spalvos.
  4. Paruoškite padažą. Visus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Jei norite sotesnių salotų, galite patiekti su vištiena. Perpjaukite vištienos krūtinėlę į plonus kepsnius. Iš abiejų pusių pagardinkite druska, pipirais. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinio dydžio ugnies, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Kepkite vištos krūtinėlę po kelias minutes iš abiejų pusių, kol pilnai iškeps, išorėje gražiai apskrus, o viduje vis dar bus sultinga.
  6. Paruoškite salotas. Romanines salotas suplėšykite stambesniais gabalėliais. Suberkite į dubenį, užpilkite padažu ir lengvais judesiais išmaišykite, kad juo pasidengtų visi salotų lapeliai. Įmaišykite 50 g tarkuoto kietojo sūrio.
  7. Paskirstykite salotas į lėkštes. Ant viršaus berkite duonos skrebučius, apibarstykite likusiu tarkuotu (arba labai plonai supjaustytu) kietuoju sūriu. Jei salotas ruošiate su vištiena, keptus kepsnius supjaustykite plonomis juostelėmis ir dėkite ant salotų viršaus.
  8. Patiekite iš karto.

Tokie klasikiniai receptai, kaip kad Cezario salotų, kaskart primena - mažiau yra daugiau. Nereikia daugybės ingredientų, kad pavyktų paruošti ypatingą patiekalą; nebūtina ieškoti kažko dar neatrasto, kad maloniai nustebintumėte prie stalo susirinkusius. Kartais viskas slypi paprastume: iki auksinės spalvos paskrudinti traškūs duonos skrebučiai, gardus padažas, kokybiškas kietasis sūris yra pagrindiniai Cezario salotų ingredientai. Tik tiek, o skonis - kaskart puikus!

Jei norite, kad salotos būtų sotesnės, iškepkite porą vištienos kepsnių, supjaustykite juos plonomis riekelėmis ir dar šiltas jas dėkite ant salotų. Patiekite iš karto, kol romaninės salotos nesumirko nuo padažo, kol duonos skrebučiai yra traškūs, o vištiena - šilta.