Burokėlių mišrainė su pupelėmis ir raugintais kopūstais

Burokėlių mišrainė su pupelėmis ir raugintais kopūstais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

6 porcijos
  • Reikės:

    • 1   svogūno
    •   alyvuogių aliejaus
    • 2   virtų burokėlių
    • 240   g virtų pupelių
    • 500   g raugintų kopūstų
    • 1   šaukšto kmynų
  • Padažui:

    • 4   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   šaukšto baltojo vyno acto
    •   druskos
    •   cukraus
    • 1   žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Paruošimas

    Rūgštu, saldu ir švelnu, trašku ir kremiška, - daug skonių ir tekstūrų sujungia tradicinė burokėlių mišrainė su pupelėmis ir raugintais kopūstais. Jei mėgstate rūgštesnę, įpilkite šiek tiek daugiau acto. Svogūną galite naudoti ir žalią (labai smulkiai sukapotą!), tačiau pakepintas bus švelnesnio skonio. Ingredientų sąraše nepraleiskite ir arbatinio šaukštelio cukraus - jis puikia subalansuoja visus skonius.

  1. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Pakepinkite įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus, kol suminkštės. Atidėkite į šalį ir atvėsinkite.

  2. Burokėlius sutarkuokite.

  3. Dideliame dubenyje sumaišykite kepintus svogūnus, burokėlius, pupeles, ragintus kopūstus ir šiek tiek patrintus kmynus.

  4. Paruoškite padažą. Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos tekstūros. Užpilkite ant daržovių ir gerai išmaišykite.

  5. Prieš patiekiant palaikykite šaldytuve 1-2 valandas. Patiekdami papuoškite petražolių šakelėmis.