Buritai su morkomis ir žirneliais

Buritai su morkomis ir žirneliais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

1 porcija
    • 0,5   stiklinių šaldytų žirnelių
    • 2   vnt. morkų
    • 1   vnt. tortilijos
    • 1   vnt. kiaušinio virtas
    • 2   - 3   šaukštų graikiško jogurto
    •   citrinų sulčių šlakelio
    •   alyvuogių aliejaus
    •   juodųjų pipirų
    • 0,5   šaukštelių kario
    •   druskos
    •   gražgarsčių

Paruošimas

    Žirnelius perliekite verdančiu vandeniu. Suberkite į trintuvą ir sutrinkite drauge su citrinų sultimis, druska, pipirais ir šaukštu aliejaus.

    Morkas stambiai sutarkuokite, sumaišykite su išspausta česnako skiltele, jogurtu, kariu, pasūdykite, įberkite pipirų.

    Tortiliją aptepkite žirnelių trintiniu.

    Ant tortilijų paskleiskite morkų sluoksnį, dėkite gražgarsčių, supjaustyto kiaušinio ir standžiai susukite.

    Prieš ruošdami, tortilijas galite trumpai pašildyti įkaitintoje keptuvėje.

    Morkos - vienas pagrindinių vitamino A šaltinių, jos naudingos regėjimui. Morkose yra vitaminų C, B1, B2, C, PP, K, B9, mineralinių medžiagų, tokių kaip geležis, cinkas, jodas, kalis ir kt.

    Žirneliai naudingi kaulams, kraujagyslėms, širdžiai. Žirneliuose itin gausu mineralinių druskų, geležies, seleno, cinko, chlorofilo, B grupės vitaminų, kalcio, fosforo ir kt. Juose daug baltymų - tai labai svarbu sportuojantiesiems.

    Tortilijose yra naudingų maisto medžiagų, tokių kaip skaidulos, vitaminai ir mineralai.

    Šios savaitės pasiūlymai >>>