Taip gyventi verta!
Buritai su morkomis ir žirneliais

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

0,5 stiklinių stiklinės šaldytų žirnelių šaldytų žirnelių
2 vnt. vnt. morkų morkos
1 vnt. vnt. tortilijų tortilijos
1 vnt. vnt. kiaušinių kiaušinio
(virtas)
2 - 3 šaukštų šaukšto graikiško jogurto graikiško jogurto
citrinų sulčių citrinos sulčių
(šlakelio)
alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
juodųjų pipirų juodųjų pipirų
0,5 šaukštelių šaukštelio kario kario
druskos druskos
gražgarsčių gražgarsčių

Buritai su morkomis ir žirneliais

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

20 min
(6)

Gaminimas

Žirnelius perliekite verdančiu vandeniu. Suberkite į trintuvą ir sutrinkite drauge su citrinų sultimis, druska, pipirais ir šaukštu aliejaus.

Morkas stambiai sutarkuokite, sumaišykite su išspausta česnako skiltele, jogurtu, kariu, pasūdykite, įberkite pipirų.

Tortiliją aptepkite žirnelių trintiniu.

Ant tortilijų paskleiskite morkų sluoksnį, dėkite gražgarsčių, supjaustyto kiaušinio ir standžiai susukite.

Prieš ruošdami, tortilijas galite trumpai pašildyti įkaitintoje keptuvėje.

Morkos - vienas pagrindinių vitamino A šaltinių, jos naudingos regėjimui. Morkose yra vitaminų C, B1, B2, C, PP, K, B9, mineralinių medžiagų, tokių kaip geležis, cinkas, jodas, kalis ir kt.

Žirneliai naudingi kaulams, kraujagyslėms, širdžiai. Žirneliuose itin gausu mineralinių druskų, geležies, seleno, cinko, chlorofilo, B grupės vitaminų, kalcio, fosforo ir kt. Juose daug baltymų - tai labai svarbu sportuojantiesiems.

Tortilijose yra naudingų maisto medžiagų, tokių kaip skaidulos, vitaminai ir mineralai.

Šios savaitės pasiūlymai >>>