Bulvių ir sūrio apkepas

Bulvių ir sūrio apkepas image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

4 asmenims
    • 4   vnt. bulvių
    • 200   g čederio sūrio
    • 30   g miltų
    • 60   g sviesto
    • 400   ml pieno
    •   druskos
    •   pipirų

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Nuplaukite ir nulupkite bulves, supjaustykite jas plonais griežinėliais. Į riebalais išteptą kepimo indą susluoksniuokite pusę pjaustytų bulvių.

  2. Puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Palaipsniui įpilkite pieną. Gautą mišinį pagardinkite druska ir pipirais ir maišykite, kol sutirštės.

  3. Pusę šio mišinio pilkite ant pirmojo bulvių sluoksnio. Ant viršaus užbarstykite susmulkinto čederio sūrio, pasilikdami pusę kitam sluoksniui.

  4. Tuomet viską pakartokite iš naujo, formuodami antrą bulvių, padažo ir sūrio mišinio sluoksnį.

  5. Belieka uždengti indą folija ir kepti 45 minutes. Vėliau jį atidenkite ir kepkite dar 10–15 minučių, kol patiekalo paviršius apkeps ir paruduos.

  6. Prieš patiekdami leiskite bulvių sluoksniuočiui keletą minučių atvėsti, papuoškite jį žalumynais.