Bulvių apkepas su kiauliena ir rozmarinais

Bulvių apkepas su kiauliena ir rozmarinais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1:15 val.

Ingridientai

5 asmenims
    • 700   g bulvių „Lidl turgelio“
    • 5   skiltelių česnako „Lidl turgelio“
    • 1   - 3   šakelių rozmarino „Lidl turgelio“
    • 500   g kiaulienos kumpio guliašui „Skonio ženklas“
    • 2   šaukštų sviesto „Pilos“
    • 250   ml grietinėlės „Pilos“
    • 200   g ementalio sūrio „Milbona“
    • 1   šaukšto alyvuogių aliejaus „Primadonna“
    •   druskos
    •   juodųjų pipirų „Kania“

Paruošimas

    1. Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.2. Smulkiai supjaustykite česnakus ir rozmarinus.3. Įpilkite aliejaus.4. Kiaulienos gabaliukus pasmulkinkite ir sudėkite ant bulvių.5. Įberkite druskos ir pipirų.6. Įtarkuokite sūrio.7. Viską gerai išmaišykite.8. Kepimo formą ištepkite sviestu.9. Sudėkite dalį bulvių mišinio ir supilkite pusę grietinėlės.10. Sudėkite likusias bulves ir supilkite grietinėlę.11. Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.12. Kai iškeps, užberkite šiek tiek tarkuoto sūrio ir papuoškite rozmarinais.

    Šios savaitės pasiūlymai >>>