Brusketos su rikota, pesto ir vytintu kumpiu

Brusketos su rikota, pesto ir vytintu kumpiu image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

4 riekelių
    • 4   riekelių duonos
    • 2   - 3   vnt. vyšninių pomidorų
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   skiltelės česnako
    • 4   šaukštų rikotos
    • 4   šaukštų pesto padažo
    • 4   riekelių vytinto kumpio
  • Papuošti:

    •   bazilikų lapelių
    •   žaliųjų citrinų nutarkuotos žievelės
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Paruošimas

    Spalvingos brusketos – ypatingai gardus užkandis. Rikotos, pesto, vytinto kumpio ir keptų pomidorų derinys nustebins sodriu skoniu, švelniu pikantiškumu. Ruoškite tokias brusketas draugų susibūrimams, vakaronėms terasoje ar lėtiems vėlyviesiems pusryčiams. Patiekite jas vos suteptas, kol paskrudinta duona yra smagiai traški.

    Naudokite mėgstamą duoną – tiks šviesi, tamsi ar su sėklomis. Prieš skrudindami tik labai švelniai patepkite aliejumi, kad netaptų riebios.

    Rikota brusketoms suteikia gaivumo, bet jei norite, galite ją keisti tepamuoju sūriu.

    Vietoje vytinto kumpio galite naudoti vytintą saliamį.

    Pavasarį, smidrų sezono metu, pomidorus galite keisti (ar papildyti) smidrais.

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Kepimo skardoje išdėliokite duonos riekeles ir perpus perpjautus vyšninius pomidorus.

  3. Alyvuogių aliejų sumaišykite su tarkuota česnako skiltele. Plonai aptepkite duonos riekeles iš abiejų pusių, apšlakstykite pomidorus.

  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 3 minutes. Apverskite duonos riekeles ir kepkite dar 3 minutes.

  5. Skrudintas duonos riekeles aptepkite rikotos sūriu, tuomet – pesto padažu. Ant viršaus dėkite po riekelę vytinto kumpio ir po keptą pomidoro puselę.

  6. Apiberkite žiupsniu pipirų, nutarkuotomis žaliosios citrinos žievelėmis ir papuoškite baziliko lapeliu.