Brokolių sriuba su sūriu apkeptais duonos skrebučiais

Brokolių sriuba su sūriu apkeptais duonos skrebučiais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 40 min

Ingridientai

3 porcijos
  • Reikės:

    • 1   vnt. brokolio
    • 3   šaukštų sviesto
    • 2   vnt. svogūnų
    • 4   skiltelių česnako
    •   druskos
    • 0,5   šaukštelių juodųjų pipirų
    • 0,5   šaukštelių česnako miltelių
    • 0,5   šaukštelių maltos paprikos
    • 2   vnt. bulvių
    • 1,25   l daržovių sultinio
    • 150   g čederio sūrio
  • Duonos skrebučiams:

    • 4   riekelių duonos
    •   alyvuogių aliejaus
    • 100   g čederio sūrio
    • 1   žiupsnelio džiovintų prieskoninių žolelių

Paruošimas

  1. Brokolį išskaidykite žiedynėliais, stiebą supjaustykite mažesniais gabalėliais, kad greičiau suvirtų. Saują gražių žiedynėlių atidėkite į šalį - panaudosite juos patiekdami sriubą.

  2. Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir pakepinkite kelias minutes, vis pamaišydami, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotus česnakus ir pakepinkite dar minutę.

  3. Suberkite prieskonius, brokolius, kubeliais supjaustytą bulvę, supilkite sultinį. Padidinkite ugnį ir leiskite užvirti. Tuomet ugnį sumažinkite iki vidutinės ir virkite apie 20-25 minutes, kol brokoliai ir bulvės bus minkšti.

  4. Kol sriuba verda, paruoškite atidėtus brokolių žiedynėlius ir druonos skrebučius.

  5. Orkaitę įkaitinkite iki 210 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, išdėliokite brokolių žiedynėlius, šalia - duonos riekeles. Tiek brokolius, tiek duoną apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus. Brokolius apiberkite žiupsniu druskos ir pipirų.

  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes, kol duona apskurs. Tuomet trumpam išimkite, duoną apiberkite tarkuotu čederio sūriu ir džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis. Grąžinkite atgal į orkaitę ir kepkite dar apie 10 minučių, kol sūris išsilydys, o brokolių žiedynėliai šiek tiek suminkštės (stebėkite, kad neapdegtų!). Išimkite brokolius, o skrebučius grąžinkite ir porai minučių nustatykite „grill“ režimą, kad sūris gardžiai apskrustų.

  7. Daržovėms suminkštėjus, sriubą sutrinkite trintuvu - galite trinti iki visiškai vientisos tekstūros arba palikti šiek tiek stambesnių gabalėlių.

  8. Įmaišykite čederio sūrio ir kelias minutes pakaitinkite, kol išsilydys.

  9. Patiekite sriubą nedelsiant su keptais brokolių žiedynėliais, sauja tarkuoto čederio sūrio ir keptais duonos skrebučiais.

  10. Švelnios tekstūros brokolių sriuba gali nesužavėti savo spalva (virti brokoliai praranda žalios spalvos ryškumą), tačiau skoniu ji tikrai sužavės. Čederio sūris suteikia sriubai kremiškumo ir pikantiškumo, bulvės - sotumo, o iki traškumo apkepti skrebučiai - gardžiausias garnyras prie dubenėlio šildančios sriubos.

    Naudojant recepte nurodytą sultinio kiekį išvirsite vidutinio tirštumo trintą sriubą. Jei mėgstate skystesnes - pilkite papildomą puodelį sultinio, jei mėgstate tirštesnes - pilkite vienu puodeliu mažiau. Atkreipkite dėmesį, kad naudojamas sultinys - be druskos. Jei naudosite sūdytą sultinį, gali reikėti sumažinti papildomai naudojamą druskos kiekį; paragaukite ir gardinkite pagal savo skonį.