Taip gyventi verta!
Brokolių salotos su šilauogėmis ir kietuoju avių pieno sūriu

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Salotoms:

100 g g špinatų špinatų
1 brokolių brokolio
2 avokadų avokado
(gerai sunokusių)
1 ryšelių ryšelio ridikėlių ridikėlio
150 g g šilauogių šilauogės
(šviežių)
100 g g avių pieno sūrio avių pieno sūrio
(kietojo)

Padažui:

65 ml ml majonezo majonezo
65 ml ml graikiško jogurto graikiško jogurto
2 šaukštų šaukšto medaus medaus
2 šaukštų šaukšto citrinų sulčių citrinos sulčių
1 šaukštelių šaukštelio česnako miltelių česnako miltelių
1 šaukštelių šaukštelio prieskoninių žolelių prieskoninių žolelių
(džiovintų)
druskos druskos
šviežiai grūstų pipirų šviežiai grūstų pipirų

Brokolių salotos su šilauogėmis ir kietuoju avių pieno sūriu

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

20 min
(5)

Gaminimas

  1. Iš pradžių paruoškite padažą. Visus ingredientus sumaišykite iki visiškai vientisos masės. Laikykite šaldytuve, kol paruošite salotas (padažą galite pasiruošti ir iš vakaro, per naktį palaikyti šaldytuve).
  2. Salotoms brokolius išskaidykite ir supjaustykite mažais žiedynėliais, avokadus supjaustykite kubeliais, ridikėlius - plonomis riekelėmis.
  3. Dubenyje sumaišykite špinatus, brokolius, avokadus, beveik visus ridikėlius ir šilauoges (šiek tiek ridikėlių ir šilauogių atidėkite pabarstymui ant viršaus).
  4. Užpilkite salotas padažu, lengvai išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų.
  5. Patiekite. Paskirstykite salotas į lėkštes. Ant viršaus išdėliokite likusius ridikėlių griežinėlius, šilauoges ir plonai pjaustytą kietąjį avių pieno sūrį.
  6. Patiekite iš karto.

Brokoliai salotoms tikrai puikiai tinka - išskaidyti mažais žiedynėliais, jie yra labai traškūs ir maloniai dera su kremiškais gerai sunokusiais avokadais bei saldžiomis šilauogėmis.
Padažą rinkitės riebesnį ir tirštesnį - puikiai tiks majonezo ir graikiško jogurto „Ranch“ stiliaus padažas. Salotas išmaišykite kruopščiai, kad visi ingredientai pasidengtų padažu, o paskirstę į lėkštes, būtinai pagardinkite plonai pjaustyto kietojo avių pieno sūrio riekelėmis - jis suteiks pikantiškumo ir skonių išbaigtumo.