Paruošimas
- Iš pradžių paruoškite padažą. Visus ingredientus sumaišykite iki visiškai vientisos masės. Laikykite šaldytuve, kol paruošite salotas (padažą galite pasiruošti ir iš vakaro, per naktį palaikyti šaldytuve).
- Salotoms brokolius išskaidykite ir supjaustykite mažais žiedynėliais, avokadus supjaustykite kubeliais, ridikėlius - plonomis riekelėmis.
- Dubenyje sumaišykite špinatus, brokolius, avokadus, beveik visus ridikėlius ir šilauoges (šiek tiek ridikėlių ir šilauogių atidėkite pabarstymui ant viršaus).
- Užpilkite salotas padažu, lengvai išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų.
- Patiekite. Paskirstykite salotas į lėkštes. Ant viršaus išdėliokite likusius ridikėlių griežinėlius, šilauoges ir plonai pjaustytą kietąjį avių pieno sūrį.
- Patiekite iš karto.
Brokoliai salotoms tikrai puikiai tinka - išskaidyti mažais žiedynėliais, jie yra labai traškūs ir maloniai dera su kremiškais gerai sunokusiais avokadais bei saldžiomis šilauogėmis.Padažą rinkitės riebesnį ir tirštesnį - puikiai tiks majonezo ir graikiško jogurto „Ranch“ stiliaus padažas. Salotas išmaišykite kruopščiai, kad visi ingredientai pasidengtų padažu, o paskirstę į lėkštes, būtinai pagardinkite plonai pjaustyto kietojo avių pieno sūrio riekelėmis - jis suteiks pikantiškumo ir skonių išbaigtumo.