Brokolių salotos su šilauogėmis ir kietuoju avių pieno sūriu

Brokolių salotos su šilauogėmis ir kietuoju avių pieno sūriu image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

4 porcijos
  • Salotoms:

    • 100   g špinatų
    • 1   vnt. brokolio
    • 2   vnt. avokadų
    • 1   ryšelio ridikėlio
    • 150   g šilauogių
    • 100   g kietojo avių pieno sūrio
  • Padažui:

    • 65   ml majonezo
    • 65   ml graikiško jogurto
    • 2   šaukštų medaus
    • 2   šaukštų citrinų sulčių
    • 1   šaukštelio česnako miltelių
    • 1   šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių
    •   druskos
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Paruošimas

  1. Iš pradžių paruoškite padažą. Visus ingredientus sumaišykite iki visiškai vientisos masės. Laikykite šaldytuve, kol paruošite salotas (padažą galite pasiruošti ir iš vakaro, per naktį palaikyti šaldytuve).

  2. Salotoms brokolius išskaidykite ir supjaustykite mažais žiedynėliais, avokadus supjaustykite kubeliais, ridikėlius - plonomis riekelėmis.

  3. Dubenyje sumaišykite špinatus, brokolius, avokadus, beveik visus ridikėlius ir šilauoges (šiek tiek ridikėlių ir šilauogių atidėkite pabarstymui ant viršaus).

  4. Užpilkite salotas padažu, lengvai išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų.

  5. Patiekite. Paskirstykite salotas į lėkštes. Ant viršaus išdėliokite likusius ridikėlių griežinėlius, šilauoges ir plonai pjaustytą kietąjį avių pieno sūrį.

  6. Patiekite iš karto.

  7. Brokoliai salotoms tikrai puikiai tinka - išskaidyti mažais žiedynėliais, jie yra labai traškūs ir maloniai dera su kremiškais gerai sunokusiais avokadais bei saldžiomis šilauogėmis.Padažą rinkitės riebesnį ir tirštesnį - puikiai tiks majonezo ir graikiško jogurto „Ranch“ stiliaus padažas. Salotas išmaišykite kruopščiai, kad visi ingredientai pasidengtų padažu, o paskirstę į lėkštes, būtinai pagardinkite plonai pjaustyto kietojo avių pieno sūrio riekelėmis - jis suteiks pikantiškumo ir skonių išbaigtumo.