Blynai su šonine ir klevų sirupu

Blynai su šonine ir klevų sirupu image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 15 min

Ingridientai

2 porcijos
    • 4   vnt. kiaulienos šoninės
    • 100   g miltų
    • 1   vnt. kiaušinio
    • 150   ml pieno
    • 50   g svogūnų laiškų
    • 1   šaukšto garstyčių
    •   šlakelių klevų sirupo

Paruošimas

    Įkaitiname orkaitę iki 200 °C. Į skardą sudedame šoninės juosteles ir kepame, kol taps auksinės ir traškios.

    Į dubenį suberiame miltus, viduryje padarome duobutę ir įmušame į ją kiaušinį. Maišome ir po truputį pilame kambario temperatūros pieną, kol tešla taps vientisa, tačiau ne per skysta. Įmaišome smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ir garstyčias.

    Įkaitiname keptuvę su nesvylančia danga. Dedame po kupiną šaukštą tešlos ir formuojame apvalius blynelius. Kepame apie 2 minutes, kol paviršiuje susidarys burbuliukai. Tada apverčiame ir kepame dar 1-2 minutes.

    Blynus sudedame į lėkštę, ant viršaus uždedame porą juostelių šoninės ir užpilame klevų sirupo.