Įkaitiname orkaitę iki 200 °C. Į skardą sudedame šoninės juosteles ir kepame, kol taps auksinės ir traškios.
Blynai su šonine ir klevų sirupu
Ingridientai
2
porcijos
-
- 4 vnt. kiaulienos šoninės
- 100 g miltų
- 1 vnt. kiaušinio
- 150 ml pieno
- 50 g svogūnų laiškų
- 1 šaukšto garstyčių
- šlakelių klevų sirupo
Paruošimas
Į dubenį suberiame miltus, viduryje padarome duobutę ir įmušame į ją kiaušinį. Maišome ir po truputį pilame kambario temperatūros pieną, kol tešla taps vientisa, tačiau ne per skysta. Įmaišome smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ir garstyčias.
Įkaitiname keptuvę su nesvylančia danga. Dedame po kupiną šaukštą tešlos ir formuojame apvalius blynelius. Kepame apie 2 minutes, kol paviršiuje susidarys burbuliukai. Tada apverčiame ir kepame dar 1-2 minutes.
Blynus sudedame į lėkštę, ant viršaus uždedame porą juostelių šoninės ir užpilame klevų sirupo.