Taip gyventi verta!
Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Citrinų kremui (apie 250 ml):

2 citrinų citrinos
(sulčių ir žievelių)
120 g g cukraus pudros cukraus pudros
(1 stiklinės)
50 g g sviesto sviesto
(tirpinto)
2 kiaušinių kiaušinio

Biskvitams:

200 g g sviesto sviesto
(minkšto)
200 g g cukraus cukraus
(1 stiklinės )
4 kiaušinių kiaušinio
(didelių )
1 šaukštelių šaukštelio vanilės esencijos vanilės esencijos
210 g g kvietinių miltų kvietinių miltų
(1,5 stiklinės)
2 šaukštelių šaukštelio kepimo miltelių kepimo miltelių
druskos druskos
(žiupsnio)

Maskarponės kremui:

250 g g maskarponės sūrio maskarponės sūrio
90 g g cukraus pudros cukraus pudros
250 ml ml grietinėlės grietinėlės
(35-36 proc.)
citrinų sulčių citrinos sulčių

Sirupui (biskvitų sulaistymui):

65 ml ml vandens vandens
(¼ puodelio )
1 šaukštų šaukšto cukraus cukraus
1 šaukštų šaukšto citrinų sulčių citrinos sulčių

Sluoksniavimui:

250 g g braškių braškės
(šviežių)

Papuošti:

250 g g braškių braškės
(šviežių)
smulkiažiedžių gėlyčių smulkiažiedžių gėlyčių

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

2:50 h
(26)

Gaminimas

  1. Paruoškite citrinų kremą (jį galite paruošti iš anksto). Citrinų žieveles, sultis, miltelinį cukrų, tirpintą atvėsintą sviestą ir kiaušinius elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Supilkite į vidutinio dydžio puodą.
  2. Kaitinkite virš silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol kremas sutirštės. Neleiskite kremui užvirti.
  3. Nuimkite puodą su kremu nuo ugnies, leiskite atvėsti. Supilkite į stiklainėlį. Sandariai uždarytą laikykite šaldytuve iki savaitės.
  4. Iškepkite biskvitus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite tris 22 cm skersmens kepimo indus, išklokite juos kepimo popieriumi.
  5. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų labai gerai išplakite elektriniu plaktuvu, kol cukrus ištirps, o masė taps puri (tai gali užtrukti apie 6-8 minutes).
  6. Įmuškite po vieną kiaušinį, kiekvieną lengvai įplakdami. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  7. Miltus išsijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Lengvais judesiais įmaišykite (neplakite!) į sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį.
  8. Paruoštą tešlą padalinkite į tris dalis ir supilkite į kepimo formas.
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol biskvitai gražiai iškils, jų paviršius gražiai pagels. Ar biskvitai tikrai iškepę, galite patikrinti mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
  10. Biskvitams iškepus, praverkite orkaitės dureles ir leiskite kelias minutes lėtai vėsti kepimo formoje. Tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
  11. Paruoškite maskarponės kremą. Maskarponės sūrį ir miltelinį cukrų sudėkite į didelį plakimo dubenį. Trumpai paplakite, kol produktai susimaišys. Neperplakite! Perplaktas maskarponės sūris sušoks į gumuliukus.
  12. Toliau plakdami vidutiniu greičiu, pamažu pilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinkite. Plakite, kol supilsite visą grietinėlę ir tol, kol išplaksite tirštą kremą. Kai kremas taps tirštas, plakti nustokite. Labai svarbu kremo neperplakti, kadangi perplakus atsiskirs skystis, kremas sušoks į gumuliukus.
  13. Įmaišykite citrinų sultis ir citrinų žieveles.
  14. Paruoškite sirupą. Visus jam skirtus produktus maišykite puodelyje, kol cukrus ištirps.
  15. Susluoksniuokite tortą. Ant lėkštės ar padėklo dėkite pirmąjį biskvitą, apjuoskite jį tortinės borteliu (žiedu). Taip apjuostas tortas tvirtai laikys formą, kol sustings.
  16. Kiekvieną biskvitą sulaistykite paruoštu sirupu, aptepkite citrinų kremu, maskarponės kremu ir išdėliokite braškių gabalėlius. Taip susluoksniuokite visus biskvitus. Viršutinis sluoksnis turi būti maskarponės kremo (sluoksniai: pirmas biskvitas - sirupas - citrinų kremas - maskarponės kremas - braškės -- antras biskvitas - sirupas - citrinų kremas - maskarponės kremas - braškės - trečias biskvitas - sirupas - citrinų kremas - maskarponės kremas).
  17. Paruoštą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame per naktį. Tuomet nuimkite tortinės bortelį. Šonus palyginkite plačiu peiliu ar mentele.
  18. Papuoškite tortą šviežiomis braškėmis ir smulkiažiedėmis gėlytėmis.
  19. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

-

Šis tortas gali priminti vasarą. Vaikystę, močiutės sode raškytas braškes ir tortus, tobulus savo paprastumu. Jis toks ir yra - rodos, labai paprastas, bet skonių derinys ir saldumo bei rūgštumo balansas jį paverčia visiškai ypatingu.

Saldus, rūgštus, gaivus, nuostabus! Torto sluoksniuose nepriekaištingai dera purūs ir minkšti vaniliniai biskvitai, saldžiarūgštis citrinų kremas, gaivios braškės ir burnoje sutirpstantis maskarponės kremas.

Citrinų kremą galite paruošti prieš porą dienų ir iki sluoksniuojant laikyti sandariame indelyje šaldytuve. Jei susluoksniavus tortą jo šiek tiek liks, patiekite su savaitgalio blynais ar vafliais, bus labai gardu!

Biskvitus taip pat galite išsikepti dieną prieš, tik neleiskite jiems išsausėti per naktį - suvyniokite į maistinę plėvelę, kad neapdžiūtų.

Plakdami maskarponės kremą, būkite labai atidūs - nei maskarponės, nei grietinėlės nevalia perplakti. Iš pradžių maskarponę ir miltelinį cukrų trumpai paplakite tik tol, kol susijungs į vientisą masę. Nesustodami plakti, pilkite grietinėlę. Pastebėsite, kad po kurio laiko kremas ims tirštėti - tinkamai išplaktas kremas vis dar bus minkštas, bet tirštas ir purus, laikantis formą.

Susluoksniavę tortą, būkite kantrūs. Leiskite jam šaldytuve pastovėti per naktį, kol skoniai susijungs į harmoningą visumą. Tuomet pjaustykite gabalėliais, patiekite ir mėgaukitės!

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu
2:50 h

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

Jums reikės:

citrinos (sulčių ir žievelių)
2
cukraus pudros (1 stiklinės)
120 g
sviesto (tirpinto)
50 g
kiaušinio
2
sviesto (minkšto)
200 g
cukraus (1 stiklinės )
200 g
kiaušinio (didelių )
4
vanilės esencijos
1 šaukštelio
kvietinių miltų (1,5 stiklinės)
210 g
kepimo miltelių
2 šaukštelio
druskos (žiupsnio)
maskarponės sūrio
250 g
cukraus pudros
90 g
grietinėlės (35-36 proc.)
250 ml
citrinos sulčių
vandens (¼ puodelio )
65 ml
cukraus
1 šaukšto
citrinos sulčių
1 šaukšto
braškės (šviežių)
250 g
braškės (šviežių)
250 g
smulkiažiedžių gėlyčių
Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu
30 min

1 žingsnis

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu - 1 žingsnis

Paruoškite citrinų kremą (jį galite paruošti iš anksto). Citrinų žieveles, sultis, miltelinį cukrų, tirpintą atvėsintą sviestą ir kiaušinius elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Supilkite į vidutinio dydžio puodą.

Kaitinkite virš silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol kremas sutirštės. Neleiskite kremui užvirti.

Nuimkite puodą su kremu nuo ugnies, leiskite atvėsti. Supilkite į stiklainėlį. Sandariai uždarytą laikykite šaldytuve iki savaitės.

citrinos (sulčių ir žievelių): 2
cukraus pudros (1 stiklinės): 120 g
sviesto (tirpinto): 50 g
kiaušinio: 2
Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu
60 min

2 žingsnis

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu - 2 žingsnis

Iškepkite biskvitus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite tris 22 cm skersmens kepimo indus, išklokite juos kepimo popieriumi.

Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų labai gerai išplakite elektriniu plaktuvu, kol cukrus ištirps, o masė taps puri (tai gali užtrukti apie 6-8 minutes).

Įmuškite po vieną kiaušinį, kiekvieną lengvai įplakdami. Įmaišykite vanilės ekstraktą.

Miltus išsijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Lengvais judesiais įmaišykite (neplakite!) į sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį.

Paruoštą tešlą padalinkite į tris dalis ir supilkite į kepimo formas.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol biskvitai gražiai iškils, jų paviršius gražiai pagels. Ar biskvitai tikrai iškepę, galite patikrinti mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.

Biskvitams iškepus, praverkite orkaitės dureles ir leiskite kelias minutes lėtai vėsti kepimo formoje. Tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

sviesto (minkšto): 200 g
cukraus (1 stiklinės ): 200 g
kiaušinio (didelių ): 4
vanilės esencijos: 1 šaukštelio
kvietinių miltų (1,5 stiklinės): 210 g
kepimo miltelių: 2 šaukštelio
druskos (žiupsnio)
Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu
30 min

3 žingsnis

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu - 3 žingsnis

Paruoškite maskarponės kremą. Maskarponės sūrį ir miltelinį cukrų sudėkite į didelį plakimo dubenį. Trumpai paplakite, kol produktai susimaišys. Neperplakite! Perplaktas maskarponės sūris sušoks į gumuliukus.

Toliau plakdami vidutiniu greičiu, pamažu pilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinkite. Plakite, kol supilsite visą grietinėlę ir tol, kol išplaksite tirštą kremą. Kai kremas taps tirštas, plakti nustokite. Labai svarbu kremo neperplakti, kadangi perplakus atsiskirs skystis, kremas sušoks į gumuliukus.

Įmaišykite citrinų sultis ir citrinų žieveles.

maskarponės sūrio: 250 g
cukraus pudros: 90 g
grietinėlės (35-36 proc.): 250 ml
citrinos sulčių
Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu - 4 žingsnis
10 min

4 žingsnis

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu - 4 žingsnis

Paruoškite sirupą. Visus jam skirtus produktus maišykite puodelyje, kol cukrus ištirps.

vandens (¼ puodelio ): 65 ml
cukraus: 1 šaukšto
citrinos sulčių: 1 šaukšto
Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu
20 min

5 žingsnis

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu - 5 žingsnis

Susluoksniuokite tortą. Ant lėkštės ar padėklo dėkite pirmąjį biskvitą, apjuoskite jį tortinės borteliu (žiedu). Taip apjuostas tortas tvirtai laikys formą, kol sustings.

Kiekvieną biskvitą sulaistykite paruoštu sirupu, aptepkite citrinų kremu, maskarponės kremu ir išdėliokite braškių gabalėlius. Taip susluoksniuokite visus biskvitus. Viršutinis sluoksnis turi būti maskarponės kremo (sluoksniai: pirmas biskvitas – sirupas – citrinų kremas – maskarponės kremas – braškės –– antras biskvitas – sirupas – citrinų kremas – maskarponės kremas – braškės – trečias biskvitas – sirupas – citrinų kremas – maskarponės kremas).

braškės (šviežių): 250 g
Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu
20 min

6 žingsnis

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu - 6 žingsnis

Paruoštą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame per naktį. Tuomet nuimkite tortinės bortelį. Šonus palyginkite plačiu peiliu ar mentele.

Papuoškite tortą šviežiomis braškėmis ir smulkiažiedėmis gėlytėmis.

Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

braškės (šviežių): 250 g
smulkiažiedžių gėlyčių
Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

Atsiliepimai

Ar patiko gaminti?

1
2
3
4
5
6