Taip gyventi verta!
Balta mišrainė su vištiena

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Vištienai

400 g g vištienos krūtinėlės vištienos krūtinėlės
2 - 3 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
šaukštelių šaukštelio druskos druskos
šaukštelių šaukštelio juodųjų pipirų juodųjų pipirų
(Šviežiai grūstų )
šaukštelių šaukštelio paprikų paprikos
(Rūkytos maltos)
šaukštelių šaukštelio česnako miltelių česnako miltelių
žiupsnelių žiupsnelio paprikų paprikos
(Kajeno)
2 šaukštelių šaukštelio džiovintų žolelių džiovintų žolelių
(čiobrelių, rozmarinų, bazilikų)

Mišrainei

3 vnt. vnt. bulvių bulvės
(Vidutinio dydžio)
2 vnt. vnt. morkų morkos
(Vidutinio dydžio)
3 vnt. vnt. marinuotų agurkų marinuoto agurko
2 vnt. vnt. kiaušinių kiaušinio
100 g g čederio sūrio čederio sūrio
1 ryšulėlių ryšulėlio svogūnų laiškų svogūnų laiškų

Padažui

125 ml ml majonezo majonezo
125 ml ml graikiško jogurto graikiško jogurto
65 ml ml medaus medaus
1 - 2 šaukštų šaukšto garstyčių garstyčių
šaukštelių šaukštelio česnako miltelių česnako miltelių
1 žiupsnelių žiupsnelio druskos druskos
1 žiupsnelių žiupsnelio juodųjų pipirų juodųjų pipirų
(Šviežiai grūstų )

Balta mišrainė su vištiena

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

60 min
(4)

Gaminimas

Jei mėgstate baltą mišrainę, ši - labai panaši, tačiau tuo pat metu visai skirtinga jos versija. Pagrindiniai tradicinės baltos mišrainės ingredientai - bulvės, morkos, agurkai, kiaušiniai, - čia yra papildomi orkaitėje keptos vištienos gabalėliais ir tarkuotu čederio sūriu. Padažą rekomenduojame ruošti gaivesnį, bet pikantiškesnį: majonezą maišykite perpus su graikišku jogurtu, pagardinkite saldžiu medumi ir aštriomis garstyčiomis. Soti ir skonių gausi mišrainė!

  1. Paruoškite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros.
  2. Aptepkite vištos krūtinėlę alyvuogių aliejumi. Sumaišykite visus prieskonius ir ištrinkite vištieną iš visų pusių, kad tolygiai pasidengtų prieskonių mišiniu.
  3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol vištienos vidaus temperatūra pasieks 72 °C - vištiena bus iškepusi, tačiau vis dar labai sultinga ir minkšta.
  4. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
  5. Paruoškite daržoves. Bulves ir morkas labai švariai nuplaukite, bet palikite su odelėmis. Išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tuomet vandenį nupilkite, daržoves perliekite šaltu vandeniu ir palikite visiškai atvėsti. Atvėsusias kruopščiai nulupkite.
  6. Kietai išvirkite kiaušinius. Perliekite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti.
  7. Bulves, morkas, kiaušinius ir agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais ar šiaudeliais. Čederio sūrį sutarkuokite.
  8. Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.
  9. Patiekite. Į dubenėlius paskirstykite vištieną, bulves, morkas, agurkus, kiaušinius ir čederio sūrį. Apibarstykite saujele smulkintų svogūnų laiškų. Ant viršaus dėkite po dosnų šaukštą padažo ir nedelsiant patiekite.
  10. Prieš valgydami išsimaišykite, tuomet - ragaukite.