Baklažaną perpjauname pusiau, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname pipirais, druska, smulkiai supjaustytu česnaku. Suvyniojame į foliją ir kepame ant grilio, kol suminkštės.Prancūziško batono riekeles dedame ant grilio ir vartydami apskrudiname.Iškepusį baklažaną atvėsiname ir šaukštu išskobiame jo vidų. Suberiame sezamųsėklas, supilame aliejų. Pagardiname smulkiai sukapotomis petražolėmis,įspaudžiame citrinos sulčių. Sutriname trintuvu. Patiekiame su prancūziško batono riekelėmis.
▶▶ Baklažanų užtepėlė su skrebučiais
Ingridientai
4
porcijos
-
- 1 baklažano vidutinio dydžio
- druskos
- pipirų
- 2 skiltelių česnako
- 0,25 citrinų
- 40 g sezamų sėklų
- 2 - 3 šakelių petražolių
- prancūziškų batonų
- 60 g alyvuogių aliejaus