Baklažaną perpjauname pusiau, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname pipirais, druska, smulkiai supjaustytu česnaku.
Baklažanų užtepėlė su skrebučiais
Ingridientai
4
porcijos
-
- 1 baklažano
- druskos
- pipirų
- 2 skiltelių česnako
- 0,25 citrinų
- 40 g sezamų sėklų
- 2 - 3 šakelių petražolių
- prancūziškų batonų
- 60 g alyvuogių aliejaus
Paruošimas
Suvyniojame į foliją ir kepame ant grilio, kol suminkštės.
Prancūziško batono riekeles dedame ant grilio ir vartydami apskrudiname.
Iškepusį baklažaną atvėsiname ir šaukštu išskobiame jo vidų.
Suberiame sezamųsėklas, supilame aliejų.
Pagardiname smulkiai sukapotomis petražolėmis,įspaudžiame citrinos sulčių.
Sutriname trintuvu.
Patiekiame su prancūziško batono riekelėmis.