Taip gyventi verta!
Avinžirnių troškinys su vištiena ir kokosų pienu

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

3 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
1 svogūnų svogūno
(didelio)
1 morkų morkos
(vidutinio dydžio)
2 - 4 skiltelių skiltelės česnako česnako
3 šaukštų šaukšto pomidorų pastos pomidorų pastos
1 šaukštelių šaukštelio paprikų paprikos
(rūkytos)
0,5 šaukštelių šaukštelio kumino kumino
(malto)
0,5 šaukštelių šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų
(juodųjų)
1 šaukštelių šaukštelio druskos druskos
500 g g vištienos šlaunelių vištienos šlaunelių
(be odos ir kaulo)
1 skardinių skardinės kokosų pieno kokosų pieno
(400 ml)
1 skardinių skardinės konservuotų pomidorų konservuotų pomidorų
(400 g)
2 skardinių skardinės avinžirnių avinžirnių
(po 400 g)
200 g g špinatų špinatų

Patiekimui

ryžių ryžių
(virtų „Basmati“)
žaliųjų citrinų žaliosios citrinos
(poros skiltelių)
prieskoninių žolelių prieskoninių žolelių
(kalendros ar petražolių)

Avinžirnių troškinys su vištiena ir kokosų pienu

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

35 min
(20)

Gaminimas

Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Suberkite kapotus svogūnus ir pamaišydami kepinkite, kol suminkštės, apie 4-5 minutes. Suberkite smulkiai tarkuotą morką ir kapotus česnakus. Pakepinkite dar minutę, kol suminkštės.

Sudėkite į keptuvę pomidorų pastą, suberkite rūkytą papriką, kuminą, pipirus ir druską. Maišydami pakaitinkite dar minutę, kol prieskoniai paskleis savo aromatą.

Sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytą vištieną ir kepkite, kartais pamaišydami, kol mėsa pabals.

Supilkite kokosų pieną, konservuotus trintus pomidorus, suberkite avinžirnius. Kaitinkite, vis pamaišydami, kol užvirs. Tuomet lėtai virkite apie 10 minučių, kol vištiena bus visiškai iškepusi, o troškinys šiek tiek sutirštės.

Nuimkite nuo ugnies ir iš karto įmaišykite šiek tiek pasmulkintus špinatus - jie sukris, praras savo tūrį ir suminkštės.

Patiekite su virtais ryžiais, žaliosios citrinos skiltelėmis, pagardinkite ryšeliu smulkintų šviežių prieskoninių žolelių.

- - -

Tai - Viduržemio jūros virtuvių skoniai, susipynę viename šildančio troškinio dubenėlyje. Rūkyta paprika ir kuminas šiam patiekalui suteikia pikantiškumo, kokosų pienas - švelnumo, kremiškumo ir saldumo, o šį puikiai subalansuoja šiek tiek rūgštūs trinti pomidorai. Avinžirniai ir vištiena - vardan valgio pilnumo ir sotumo, špinatai - vardan gaivių spalvų ir papildomos saujos vitaminų.

Kaip ir būdinga tokio tipo troškiniams (angl. curry), gardžiausia jį valgyti su virtais ryžiais. Skaniausias bus vos tik paruoštas, tačiau lygiai taip pat gardus ir pašildytas.