Avinžirnių salotos su alyvuogėmis

Avinžirnių salotos su alyvuogėmis  image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 15 min

Ingridientai

4 porcijos
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 2   šaukštų citrinų sulčių
    • 1   skiltelės česnako
    • 1   šaukštelio dižono garstyčių
    • 1   šaukštelio druskos
    • 1   žiupsnelio pipirų
    • 250   g vyšninių pomidorų
    • 240   g konservuotų avinžirnių
    • 130   g žaliųjų alyvuogių
    • 2   vnt. marinuotų raudonųjų svogūnų
    • 1   saujos šviežių petražolių
    • 1   saujos šviežių krapų

Paruošimas

    Šios avinžirnių salotos yra sveikos, sočios ir paprastai pagaminamos. Jos puikiai tiks vasaros iškyloms bei garnyrui prie grilintų mėsos, žuvies patiekalų. Salotoms išskirtinį skonį suteikia greitai marinuoti svogūnai. Jų galite pasiruošti ir daugiau bei atskirai pateikti prie grilio patiekalų. Žinoma, jeigu skubate, salotoms galite naudoti nebūtinai marinuotus, o tiesiog šviežius svogūnus ar jų laiškus.

    Marinatui reikės: 50 g obuolių acto, 50 ml karšto vandens, 50g cukraus, žiupsnio druskos. Visus ingredientus, skirtus marinatui, sumaišykite ir užpilkite smulkintus svogūnus. Palaikykite 2 valandas kambario temperatūroje ir dėkite į salotas!

  1. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, garstyčias, druską, pipirus, trintą česnako skiltelę bei smulkintus krapus.

  2. Pomidorus supjaustykite puselėmis, o agurkus smulkiais kvadratėliais. Petražoles susmulkinkite.

  3. Alyvuoges, avinžirnius sumaišykite su smulkintomis daržovėmis, marinuotais ar šviežiais svogūnais. Užpilkite paruoštu padažu ir viską gerai sumaišykite. Papildomai pagardinkite pipirais.