1. Paruoškite marinatą - sumaišykit grūdėtas garstyčias su medumi, alyvuogių aliejumi, druska, juodaisiais pipirais, džiovintais raudonėliais bei čiobreliais. Paruoštu marinatu įtrinkite avienos kumpį ir palikite kelioms valandoms arba pernakt išsimarinuoti.2. Į kepimo indą sudėkite nuplautas mažąsias bulvytes, kurias pagardinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus bei druska.3. Taip pat į kepimo indą sudėkite išsimarinavusį avienos kumpį. Viską pagardinkite šviežiu rozmarinu.4. Paruoštą kumpį su bulvytėmis kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
Avienos kumpis su bulvytėmis
Ingridientai
4
porcijos
-
Reikės:
- 1 kg avienos kumpio
- 2 šaukštelių garstyčių grūdeliais
- 2 šaukštelių medaus
- 2 šaukštelių alyvuogių aliejaus
- druskos
- juodųjų pipirų
- raudonėlių džiovinto
- čiobrelių džiovintų
- 500 g mažųjų bulvyčių
- 2 - 3 šakelių rozmarino