Aštuonkojo čiuptuvas su rozmarininėmis bulvėmis

Aštuonkojo čiuptuvas su rozmarininėmis bulvėmis image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

4 porcijos
  • Reikės:

    • 700   g aštuonkojų virto
    • 500   g bulvių
    • 50   g sviesto
    • 1   vnt. aitriosios paprikos
    • 10   g petražolių šviežios ar džiovintos
    • 50   g salierų
    • 1   galvos česnako
    • 10   g rozmarino švieži ar džiovinti
    • 2   lauro lapų
    • 20   g aliejaus
    •   druskos
    •   pipirų

Paruošimas

  1. Užkaičiame ir pasūdome vandenį. Į jį dedame stambiai supjaustytas bulves. Paverdame apie 7 minutes. Apvirtas bulves dedame į kepimo skardą. Apšlakstome aliejumi. Užberiame rozmarinų ir kapotų česnakų. Kepame 250 °C orkaitėje 20 minučių, kol pagels ir gražiais apskrus.

  2. Svieste apkepame salierą ir aitriąsias paprikas. Dedame virtą aštuonkojį ir kapotą česnaką. Šiek tiek apkepame vis pavartydami. Pabarstome pjaustytomis petražolėmis. Patiekiame su keptomis rozmarininėmis bulvėmis.