Šašlykus kepkite netiesioginėje 140 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Taip jie bus gerokai sultingesni, nei kepant ant tiesioginės kaitros.
Armėniškas šašlykas su granatais ir marinuotais pomidorais
Ingridientai
4
porcijos
-
Reikės:
- 800 g kiaulienos sprandinės šašlyko sausame armėniškame marinate
- 4 lavašų
- 1 granato
- 3 pomidorų didelių
- 1 raudonojo svogūno
- 50 ml obuolių acto
- vandens
- druskos
- pipirų
Paruošimas
Kol šašlykai kepa, pomidorus ir svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, sudėkite į indą, įberkite druskos ir pipirų. Pilkite acto ir šalto vandens, kad apsemtų. Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti.
Likus 3 minutėms iki šašlykų kepimo pabaigos, ant grotelių iš abiejų pusių pašildykite lavašus.
Šašlykus patiekite ant lavašo su pomidorais, apibarstę granatų sėklomis.