Armėniškas šašlykas su granatais ir marinuotais pomidorais

Vylius Blauzdavičius
Vylius Blauzdavičius
Armėniškas šašlykas su granatais ir marinuotais pomidorais image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

4 porcijos
  • Reikės:

    • 800   g kiaulienos sprandinės šašlyko sausame armėniškame marinate
    • 4   lavašų
    • 1   granato
    • 3   pomidorų
    • 1   raudonojo svogūno
    • 50   ml obuolių acto
    •   vandens
    •   druskos
    •   pipirų

Paruošimas

  1. Šašlykus kepkite netiesioginėje 140 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Taip jie bus gerokai sultingesni, nei kepant ant tiesioginės kaitros.

  2. Kol šašlykai kepa, pomidorus ir svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, sudėkite į indą, įberkite druskos ir pipirų. Pilkite acto ir šalto vandens, kad apsemtų. Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti.

  3. Likus 3 minutėms iki šašlykų kepimo pabaigos, ant grotelių iš abiejų pusių pašildykite lavašus.

  4. Šašlykus patiekite ant lavašo su pomidorais, apibarstę granatų sėklomis.