Taip gyventi verta!
Apkepėlės su špinatais, pievagrybiais, pomidorais ir feta

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

2 šaukštų šaukšto sviesto sviesto
1 svogūnų svogūno
2 skiltelių skiltelės česnako česnako
250 g g pievagrybių pievagrybių
100 g g špinatų špinatų
druskos druskos
juodųjų pipirų juodųjų pipirų
(šviežiai grūstų)
svogūnų laiškų svogūnų laiškų
krapų krapų
100 - 150 g g vyšninių pomidorų vyšninio pomidoro
100 g g fetos sūrio fetos sūrio
4 kiaušinių kiaušinio
(didelių)
0,5 stiklinių stiklinės graikiško jogurto graikiško jogurto
((apie 125 g) )

Apkepėlės su špinatais, pievagrybiais, pomidorais ir feta

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

50 min
(13)

Gaminimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Mažu gabalėliu sviesto ištepkite keturis nedidelius (apie 10 cm skersmens) porcijinius kepimo indelius.
  2. Virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite keptuvę. Ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkiais kubeliais smulkintą svogūną ir maišydami pakepinkite, kol suminkštės, apie 4-5 minutes. Suberkite smulkiai kapotus česnakus ir pakepkite dar minutę, kol paskleis aromatą.
  3. Suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Pakepinkite, kol suminkštės.
  4. Galiausiai į keptuvę sudėkite šiek tiek pasmulkintus špinatus. Kaitinkite labai trumpai, tik kol jie praras tūrį ir sukris. Nuimkite nuo ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Atidėkite į šalį ir šiek tiek atvėsinkite.
  5. Svogūnų laiškus ir krapus susmulkinkite. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus ar į keturias dalis, jei didesni. Fetos sūrį sutrupinkite.
  6. Kiaušinius labai gerai išplakite su graikišku jogurtu. Pagardinkite druska ir pipirais.
  7. Į porcijinius kepimo indelius paskirstykite keptas daržoves. Ant viršaus užberkite svogūnų laiškus, krapus, pomidorus, fetos sūrį. Užpilkite kiaušinių plakiniu.
  8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol apkepėlės bus iškepę, o viršus - gražiai apskrudęs. Jei viršus per greitai ims rusti, uždenkite lakšteliu kepimo folijos, ir kepkite toliau.
  9. Patiekite iš karto, apibarstę smulkintais svogūnų laiškais ir dar gabalėliu trupinto fetos sūrio.

-

Jos puikiai tiks lėtiems savaitgalio pusryčiams. Kol ruošite kavą ir neskubėdami planuosite dieną, nedidelės orkaitėje kepančios apkepėlės pamažu iškils, kiaušiniai sutvirtės, paviršius gardžiai apskrus. Tai lyg maži omletai - tik dar puresni ir gausesni mėgstamų priedų.

Nors tokio tipo apkepėlėms galėtumėte naudoti labai įvairius produktus (dėl to jos ypač tinkamos likučiams sunaudoti), šis špinatų, pievagrybių, pomidorų ir fetos derinys yra itin malonaus skonio. Pakankamai švelnius špinatus ir pievagrybius puikiai papildo rūgštesni bei gaivesni pomidorai, o sūrus fetos sūris tampa gardžiu apkepėlių akcentu. Išbandykite!