Apelsininis keksas

Apelsininis keksas image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

4 porcijos
    • 3   vnt. apelsinų
    • 200   g cukraus
    • 85   g sviesto
    • 230   g kvietinių miltų
    • 1   šaukštelio kepimo miltelių
    • 0,5   šaukštelių druskos
    • 3   vnt. kiaušinių
    • 125   g grietinės
    • 1   šaukštelio vanilės esencijos

Paruošimas

  1. Nuluptą apelsinų žievelę ir cukrų sutriname trintuvu iki vientisos drėgnos masės. Sumaišome su miltais, druska ir kepimo milteliais. Supilame išlydytą sviestą, išmaišome.

  2. Kambario temperatūros kiaušinius išplakame su grietine ir vanilės esencija. Supilame į tešlą ir išmaišome iki vientisos masės.

  3. Kekso kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 45 minutes 180 °C orkaitėje.

  4. Ataušusį keksą papuošiame cukraus pudra.