Nuluptą apelsinų žievelę ir cukrų sutriname trintuvu iki vientisos drėgnos masės. Sumaišome su miltais, druska ir kepimo milteliais. Supilame išlydytą sviestą, išmaišome.
Apelsininis keksas
Ingridientai
4
porcijos
-
- 3 vnt. apelsinų
- 200 g cukraus
- 85 g sviesto
- 230 g kvietinių miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelių druskos
- 3 vnt. kiaušinių
- 125 g grietinės
- 1 šaukštelio vanilės esencijos
Paruošimas
Kambario temperatūros kiaušinius išplakame su grietine ir vanilės esencija. Supilame į tešlą ir išmaišome iki vientisos masės.
Kekso kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 45 minutes 180 °C orkaitėje.
Ataušusį keksą papuošiame cukraus pudra.