1. Vištienos blauzdeles įtrinkite vištienos prieskoniais ir sudėkite į indą. Į jį supilkite alų ir suberkite smulkiai tarkuotą česnaką. Viską išmaišykite ir palikite kelioms valandoms išsimarinuoti. Galite palikti ir pernakt šaldytuve.2. Įkaitinkite keptuvę ir joje su šlakeliu aliejaus apkepkite išsimarinavusias vištienos blauzdeles iš abiejų pusių, kad lengvai apskrustų.3. Apkeptas vištienos blauzdeles sudėkite į kepimo indą. Suberkite perpus perpjautus pievagrybius. Viską pagardinkite šviežiais arba džiovintais čiobreliais. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25 - 30 minučių.4. Iškeptas blauzdeles pagardinkite smulkintais svogūnų laiškais. Patiekite vienas arba su mėgstamu garnyru.
Aluje marinuota traški vištiena
Ingridientai
3
porcijos
-
Reikės:
- 1 kg vištienos blauzdelės
- 330 ml alaus kvietinio
- 4 skiltelių česnako
- druskos
- 2 šaukštelių prieskonių vištienai
- čiobrelių šviežių arba džiovintų
- 250 g pievagrybių
- 3 - 5 vnt. svogūnų laiškų
- aliejaus