Taip gyventi verta!
Aluje marinuota traški vištiena

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

1 kg kg vištienos blauzdelių vištienos blauzdelės
330 ml ml alaus alaus
(kvietinio)
4 skiltelių skiltelės česnako česnako
druskos druskos
2 šaukštelių šaukštelio prieskonių vištienai prieskonių vištienai
čiobrelių čiobrelių
(šviežių arba džiovintų)
250 g g pievagrybių pievagrybių
3 - 5 vnt. vnt. svogūnų laiškų svogūnų laiškų
aliejaus aliejaus

Aluje marinuota traški vištiena

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

40 min
(5)

Gaminimas

1. Vištienos blauzdeles įtrinkite vištienos prieskoniais ir sudėkite į indą. Į jį supilkite alų ir suberkite smulkiai tarkuotą česnaką. Viską išmaišykite ir palikite kelioms valandoms išsimarinuoti. Galite palikti ir pernakt šaldytuve.
2. Įkaitinkite keptuvę ir joje su šlakeliu aliejaus apkepkite išsimarinavusias vištienos blauzdeles iš abiejų pusių, kad lengvai apskrustų.
3. Apkeptas vištienos blauzdeles sudėkite į kepimo indą. Suberkite perpus perpjautus pievagrybius. Viską pagardinkite šviežiais arba džiovintais čiobreliais. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25 - 30 minučių.
4. Iškeptas blauzdeles pagardinkite smulkintais svogūnų laiškais. Patiekite vienas arba su mėgstamu garnyru.