Adžapsandali

Adžapsandali

SudėtingumasLengvas
Gaminimas40 min

Paruošimas

    Adžapsandali Sakartvele yra vasaros patiekalas iš troškintų daržovių. Yra ne vienas būdas jį gaminti, bet pagrindiniai ingredientai yra baklažanas, pomidorai ir ankštiniai pipirai.

  1. Baklažanus nulupkite ir supjaustykite ilgomis skiltelėmis. Bulves supjaustykite sriubinio dydžio kubeliais. Ankštinius pipirus supjaustykite stambiomis ilgomis skiltelėmis, svogūnus - pusžiedžiais.
  2. Smulkiai supjaustykite žalumynus ir česnakus.
  3. Apkepkite baklažanus aliejuje keptuvėje.
  4. Apkepkite bulves aliejuje keptuvėje.
  5. Apkepkite pipirus ir svogūnus aliejuje keptuvėje.
  6. Sudėkite apkeptas daržoves į puodą, įdėkite pomidorus , įdėkite druskos ir pipirų ir patroškinkite, kol daržovės bus paruoštos.
  7. Troškinį apibarstykite žalumynais ir česnakais.