Adžapsandali Sakartvele yra vasaros patiekalas iš troškintų daržovių. Yra ne vienas būdas jį gaminti, bet pagrindiniai ingredientai yra baklažanas, pomidorai ir ankštiniai pipirai.
Adžapsandali
Ingridientai
6
asmenims
-
- 1 kg baklažano
- 3 vnt. saldžiųjų pipirų
- 1 vnt. čili pipiro
- 2 vnt. svogūnų
- 600 g pomidorų
- 40 g pomidorų pastos
- 400 g bulvių
- 120 ml aliejaus
- 2 ryšelių kalendros
- 2 ryšelių petražolių
- 1 ryšelio baziliko
- 4 skiltelių česnako
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio saldžiosios paprikos
Paruošimas
Baklažanus nulupkite ir supjaustykite ilgomis skiltelėmis. Bulves supjaustykite sriubinio dydžio kubeliais. Ankštinius pipirus supjaustykite stambiomis ilgomis skiltelėmis, svogūnus - pusžiedžiais.
Smulkiai supjaustykite žalumynus ir česnakus.
Apkepkite baklažanus aliejuje keptuvėje.
Apkepkite bulves aliejuje keptuvėje.
Apkepkite pipirus ir svogūnus aliejuje keptuvėje.
Sudėkite apkeptas daržoves į puodą, įdėkite pomidorus , įdėkite druskos ir pipirų ir patroškinkite, kol daržovės bus paruoštos.
Troškinį apibarstykite žalumynais ir česnakais.