Adžapsandali

Adžapsandali image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 40 min

Ingridientai

6 asmenims
    • 1   kg baklažano
    • 3   vnt. saldžiųjų pipirų
    • 1   vnt. čili pipiro
    • 2   vnt. svogūnų
    • 600   g pomidorų
    • 40   g pomidorų pastos
    • 400   g bulvių
    • 120   ml aliejaus
    • 2   ryšelių kalendros
    • 2   ryšelių petražolių
    • 1   ryšelio baziliko
    • 4   skiltelių česnako
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio saldžiosios paprikos

Paruošimas

    Adžapsandali Sakartvele yra vasaros patiekalas iš troškintų daržovių. Yra ne vienas būdas jį gaminti, bet pagrindiniai ingredientai yra baklažanas, pomidorai ir ankštiniai pipirai.

  1. Baklažanus nulupkite ir supjaustykite ilgomis skiltelėmis. Bulves supjaustykite sriubinio dydžio kubeliais. Ankštinius pipirus supjaustykite stambiomis ilgomis skiltelėmis, svogūnus - pusžiedžiais.

  2. Smulkiai supjaustykite žalumynus ir česnakus.

  3. Apkepkite baklažanus aliejuje keptuvėje.

  4. Apkepkite bulves aliejuje keptuvėje.

  5. Apkepkite pipirus ir svogūnus aliejuje keptuvėje.

  6. Sudėkite apkeptas daržoves į puodą, įdėkite pomidorus , įdėkite druskos ir pipirų ir patroškinkite, kol daržovės bus paruoštos.

  7. Troškinį apibarstykite žalumynais ir česnakais.