Gabalėliais supjaustyti vištienos file ir užmarinuoti - užberti smulkiai pjaustytą česnaką, kalendrą, kaukazietiškus prieskonius chmeli suneli, aitriosios paprikos miltelius, druską, pipirus.
Vištienos šašlykas
Ingridientai
4
asmenims
-
- 1 kg vištienos filė
- 1 galvos česnako
- 1 saujos kalendros
- 1 saujos petražolių
- 1 saujos baziliko
- 1 žiupsnelio prieskonių (kaukazietiškų - „chmeli suneli“ ir „chimi churi“)
- 1 žiupsnelio aitriosios maltos paprikos
- 1 vnt. saldžiosios paprikos
- 1 pakelio pievagrybių
- 2 vnt. virtų kukurūzo burbuolių
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio pipirų
- 1 skardinės luptų konservuotų pomidorų savose sultyse
- 4 šaukštų sojų padažo
- 1 šaukšto medaus
- 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
Paruošimas
Pasiruošti daržovių marinatą - sumaišyti šaukštą medaus, 4 šaukštus sojos padažo, šaukštą balzamiko acto, 6 šaukštus alyvuogių aliejaus, pora skiltelių trinto česnako, pagal skonį čili pipirų, druskos, pipirų. Pamarinuotas daržoves sumauti ant iešmelio ir kepti iš visų pusių
Pasiruošti padažą šašlykams - sumaišyti pomidorus, dvi skilteles smulkinto česnako, susmulkintą kalnendrą, petražoles ir baziliką, pagal skonį įberti druskos, pipirų ir mėgiamų prieskonių.