Veganiškas daržovių karis

Veganiškas daržovių karis image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

7 porcijos
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   vnt. svogūno
    • 3   skiltelių česnako
    • 2   šaukštų imbiero tarkuotos šaknies
    • 2   šaukštų pomidorų pastos
    • 1   šaukštelio druskos
    • 0,5   šaukštelių juodųjų pipirų maltų
    • 0,5   šaukštelių kumino
    • 0,5   šaukštelių ciberžolės
    • 0,5   šaukštelių kalendros
    • 0,5   šaukštelių paprikų maltos
    • 500   g moliūgų sviestinio
    • 500   g žiedinių kopūstų
    • 400   g konservuotų avinžirnių
    • 400   ml kokosų pieno
    • 400   ml konservuotų pomidorų smulkintų
    • 250   ml daržovių sultinio
    • 100   g špinatų
    • 1   vnt. žaliosios citrinos sulčių
  • Patiekti:

    •   ryžių
    •   žaliųjų citrinų skiltelių
    •   raudonųjų svogūnų
    •   kalendros ar šviežių petražolių

Paruošimas

    Rytų skoniais ir aromatais dvelkiantis karis į pasaulio virtuves atkeliavo iš Indijos. Itin sodraus skonio valgis, dosniai pagardintas kvapniais prieskoniais, šiek tiek primena mums būdingus troškinius. Žinoma, prieskonių į jį beriama kur kas gausiau - karis neįsivaizduojamas be česnakų, imbiero, kumino, ciberžolės, kalendos. Dažniausiai jis gaminamas iš daržovių, avinžirnių, gardinamas kokosų pienu, o patiekiamas su ryžiais, tad tokia vakarienė puikiausiai tiks ir vegetarams bei veganams. Ankštiniai produktai (avinžirniai) ir kruopos (ryžiai) ilgam suteiks sotumo - tai jaukus ir šildantis vieno puodo patiekalas, ypač tinkamas vėsiam metų laikui, sotiems pietums ar vakarienėms.

  1. Puode ar gilioje keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite mažais kubeliais supjaustytą svogūną ir vis pamaišydami kepkite kelias minutes, kol suminkštės.

  2. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles, tarkuotą imbiero šaknį ir pakepinkite dar minutę.

  3. Sudėkite pomidorų pastą ir suberkite visus prieskonius: druską, pipirus, kuminą, ciberžolę, kalendrą, papriką. Maišydami pakaitinkite dar pusę minutės.

  4. Į puodą suberkite kubeliais pjaustytą sviestinį moliūgą, žiedinį kopūstą, išskaidytą žiedynėliais, ir konservuotus avinžirnius. Supilkite kokosų pieną, konservuotus pomidorus ir daržovių sultinį. Leiskite užvirti. Tuomet sumažinkite ugnį ir virkite apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės, o dalis skysčio nugaruos.

  5. Įmaišykite špinatų lapelius ir įspauskite žaliosios citrinos sultis. Pakaitinkite dar porą minučių, kol špinatai sukris, ir nuimkite nuo ugnies.

  6. Patiekite su virtais ryžiais, papuošę žaliosios citrinos skiltelėmis, plonai pjaustytais raudonaisiais svogūnais ir šviežiomis petražolėmis ar kalendromis.