Taip gyventi verta!
Veganiškas daržovių karis

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

2 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
1 vnt. vnt. svogūnų svogūno
3 skiltelių skiltelės česnako česnako
2 šaukštų šaukšto imbiero imbiero
(tarkuotos šaknies)
2 šaukštų šaukšto pomidorų pastos pomidorų pastos
1 šaukštelių šaukštelio druskos druskos
0,5 šaukštelių šaukštelio juodųjų pipirų juodųjų pipirų
(maltų)
0,5 šaukštelių šaukštelio kumino kumino
0,5 šaukštelių šaukštelio ciberžolės ciberžolės
0,5 šaukštelių šaukštelio kalendros kalendros
0,5 šaukštelių šaukštelio paprikų paprikos
(maltos)
500 g g moliūgų moliūgo
(sviestinio)
500 g g žiedinių kopūstų žiedinio kopūsto
400 g g konservuotų avinžirnių konservuotų avinžirnių
400 ml ml kokosų pieno kokosų pieno
400 ml ml konservuotų pomidorų konservuotų pomidorų
(smulkintų)
250 ml ml daržovių sultinio daržovių sultinio
100 g g špinatų špinatų
1 vnt. vnt. žaliųjų citrinų sulčių žaliosios citrinos sulčių

Patiekti:

ryžių ryžių
žaliųjų citrinų žaliosios citrinos
(skiltelių)
raudonųjų svogūnų raudonojo svogūno
kalendros kalendros
(ar šviežių petražolių)

Veganiškas daržovių karis

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

45 min
(72)

Gaminimas

Rytų skoniais ir aromatais dvelkiantis karis į pasaulio virtuves atkeliavo iš Indijos. Itin sodraus skonio valgis, dosniai pagardintas kvapniais prieskoniais, šiek tiek primena mums būdingus troškinius. Žinoma, prieskonių į jį beriama kur kas gausiau - karis neįsivaizduojamas be česnakų, imbiero, kumino, ciberžolės, kalendos. Dažniausiai jis gaminamas iš daržovių, avinžirnių, gardinamas kokosų pienu, o patiekiamas su ryžiais, tad tokia vakarienė puikiausiai tiks ir vegetarams bei veganams. Ankštiniai produktai (avinžirniai) ir kruopos (ryžiai) ilgam suteiks sotumo - tai jaukus ir šildantis vieno puodo patiekalas, ypač tinkamas vėsiam metų laikui, sotiems pietums ar vakarienėms.

  1. Puode ar gilioje keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite mažais kubeliais supjaustytą svogūną ir vis pamaišydami kepkite kelias minutes, kol suminkštės.
  2. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles, tarkuotą imbiero šaknį ir pakepinkite dar minutę.
  3. Sudėkite pomidorų pastą ir suberkite visus prieskonius: druską, pipirus, kuminą, ciberžolę, kalendrą, papriką. Maišydami pakaitinkite dar pusę minutės.
  4. Į puodą suberkite kubeliais pjaustytą sviestinį moliūgą, žiedinį kopūstą, išskaidytą žiedynėliais, ir konservuotus avinžirnius. Supilkite kokosų pieną, konservuotus pomidorus ir daržovių sultinį. Leiskite užvirti. Tuomet sumažinkite ugnį ir virkite apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės, o dalis skysčio nugaruos.
  5. Įmaišykite špinatų lapelius ir įspauskite žaliosios citrinos sultis. Pakaitinkite dar porą minučių, kol špinatai sukris, ir nuimkite nuo ugnies.
  6. Patiekite su virtais ryžiais, papuošę žaliosios citrinos skiltelėmis, plonai pjaustytais raudonaisiais svogūnais ir šviežiomis petražolėmis ar kalendromis.