Taip gyventi verta!
Tiramisu

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

240 g g cukraus cukraus
(kristalinio)
1 pakuočių pakuotės biskvitinių sausainių biskvitinių sausainių
750 g g maskarponės sūrio maskarponės sūrio
kakavos miltelių kakavos miltelių
0,5 stiklinių stiklinės vandens vandens
9 vnt. vnt. kiaušinio trynių kiaušinio trynio

Kavos punšas:

250 ml ml espreso kavos espreso kavos
60 ml ml amareto amareto
90 g g cukraus cukraus

Tiramisu

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

60 min
(41)

Gaminimas

GAMINAME SIRUPĄ KREMUI

Į puodą supilame 1/2 stiklinės vandens, suberiame cukrų,

verdame, kol susidarys sirupas (užvirus

verdame dar 1-1,5 min.).

PLAKIKLIU SUMAIŠOME TRYNIUS SU SIRUPU

Trynius išplakame plakikliu, pamažu pilame karštą

sirupą, kad užplikytume trynius. Trynius išplakame iki labai purios masės. Švelniai išmaišome sudėję maskarponės sūrį.

GAMINAME KAVOS PUNŠĄ

Į puodą supilame espreso kavą. Suberiame cukrų. Viską verdame,

kol susidaro intensyvaus kavos skonio sirupas. Paliekame atvėsti. Supilame amaretą. Išmaišome.

PERTEPAME KREMU SUMIRKYTUS BISKVITINIUS SAUSAINIUS

Karščiui atsparaus indo arba kepimo skardos

(maždaug 30 x 20 cm dydžio) dugną išklojame vienu sluoksniu kavos punše sumirkytų

biskvitinių sausainių. Ant sausainių tepame kremo sluoksnį, ant kremo klojame kitą kavos punše sumirkytų biskvitinių sausainių

sluoksnį, ant jo vėl tepame

kremo sluoksnį. Taip pagamintą desertą dedame į šaldytuvą 3-4 valandoms.

Išėmę tiramisu iš šaldytuvo, dekoruojame jį kakava.

Raktažodžiai

Desertai Pyragai