Sveikuoliški suktinukai su avinžirnių kepsneliais

Sveikuoliški suktinukai su avinžirnių kepsneliais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 35 min

Ingridientai

2 porcijos
    • 2   vnt. tortilijų
    • 1   vnt. raudonojo svogūno
    • 10   - 12   vyšninių pomidorų
    • 2   saujų gražgarsčių
    • 200   g humuso
  • Avinžirnių kepsneliams:

    • 200   g avinžirnių konservuotų
    • 20   g kvietinių miltų
    • 1   šaukšto aliejaus
    • 1   saujos krapų
    • 0,5   vnt. svogūnų
    • 1   skiltelės česnako
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio pipirų

Paruošimas

    Suktinukai, kurių pagrindą sudaro tortilijos yra greitas, skanus ir sotus patiekalas, kuris tiks ne tik užkandžiui bet ir pietums, vakarienei. Geriausia rinktis viso grūdo tortilijas, kuriose gausu skaidulų bei daugiau vitaminų, mineralų. Šįkart su tortilijomis siūlome pasigaminti augalingus suktinukus, kuriuose netrūksta spalvų ir maistingų ingredientų.

    Suktinukams puikiai tiks avinžirnių užtepėlė - humusas, mėgstamos daržovės bei avinžirnių kepsneliai. Daržoves galite rinktis kuo įvairesnes, vietoj pomidorų panaudoti agurkus ar net orkaitėje keptus burokėlių, moliūgų, baklažanų, cukinijų gabaliukus. Patiekalą drąsiai galėsite dėti ne tik į savo, bet ir vaikų priešpiečių dėžutes.

  1. Orkaitę įjunkite ir įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

  2. Gaminkite avinžirnių kepsnelius: avinžirnius nusunkite, perplaukite ir sutrinkite su šakute arba maisto trintuvu iki vientisos masės. Svogūną, česnaką, krapus susmulkinkite ir sumaišykite su avinžirniais. Į masę suberkite miltus, prieskonius, supilkite aliejų ir dar kartą gerai viską permaišykite. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius apvalius kepsnelius ir dėkite ant kepimo formos išklotos kepimo popieriumi. Kepsnelius kepkite orkaitėje apie 20 min., 180 laipsnių temperatūroje. Iškepusius kepsnelius palikite atvėsti skardoje.

  3. Ant tortilijų tepkite humusą, dėkite gražgarstes, smulkintą svogūną, pusiau perpjautus pomidoriukus, į keturias dalis supjaustytus avinžirnių kepsnelius ir susukite į ritinį. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.