Sumaltus migdolus paskrudinkite keptuvėje be aliejaus.
Morkų pyragas
Ingridientai
4
asmenims
-
- 125 g migdolų riešutų
- 225 g miltų
- 180 g rudojo cukraus
- 150 g aliejaus
- 1 šaukštelio sodos
- 0,5 šaukštelių druskos
- 250 g morkų
- 3 vnt. kiaušinių
- 3 šaukštų natūralaus jogurto
- 2 šaukštelių cinamono
- 1 pakelio šokolado
-
Cukriniam glajui
- 250 g kreminio sūrio
- 125 g cukraus pudros
- 125 g sviesto
- šokolado
- 1 vnt. vanilės lazdelės
Paruošimas
Sumaišykite sausus ingredientus, aliejų, tarkuotas morkas, jogurtą, įmaišykite vieną po kito kiaušinius. Tada įmaišykite šokolado gabalėlius, pilkite tešlą į kepimo formą ir iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 30 minučių.
Paskui išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite kepimo formoje atvėsti. Glajui išplakite kreminį sūrį su cukraus pudra ir sviestu, įmaišykite vanilės lazdelės minkštimą.
Atvėsusį pyragą aptepkite glajumi ir papuoškite šokoladinėmis dekoracijomis.